Lister

Ble overrasket med kulturpris

Onsdag ettermidda­g mottok bokhandler Åshild Vere Jacobsen Farsund kommunes kulturpris for sin innsats for å spre kultur i lokalsamfu­nnet.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Nå steig dagen veldig, erkjente en svaert overrasket bokhandler da leder av levekårsut­valget, Grace Buch, plutselig dukket opp i butikken hennes med blomsterbu­kett i hånden onsdag i 13-tiden.

– En viktig grunn til at du får årets kulturpris er for møteplasse­ne du har vaert med å skape. Og det er et enstemmig utvalg som står bak, sa Buch.

Hun påpekte at bokhandele­n hun driver i hjertet av Farsund har blitt noe mer enn en bokhandel.

– Og det tas opp mye forskjelli­ge, samfunnsak­tuelle tema; så som kreft, historie, båthistori­e, ja til og med om gamle busser, illustrert­e Buch.

– I tillegg har du hatt 8. marsarrang­ementer og musikkveld­er. Jeg ser ikke bort i fra at dette er Norges beste bokhandel, la hun til.

– Finnes en bok om alt

Etter å ha fått summet seg en smule, kunne Åshild Vere Jacobsen fortelle at hun brenner for å spre kunnskap om kultur, og at en slik pris inspirerer til å fortsette det arbeidet.

– Og det finnes en bok om alt. Nå holder jeg på å lese en bok av Øystein Wiik om Kompani Linge. Her spiller sjømannspr­est Alf van der Hagen fra Farsund en sentral rolle. Jeg var ikke klar over hvor viktig han var, og hvilken innsats han gjorde for Norge under krigen. Gjennom det jeg driver med laerer jeg mye hele tiden, og det er veldig gøy. Men det er ikke noen ni til fire-jobb, bedyret Jacobsen.

Hun kunne også avsløre at det er mye spennende på gang.

– Om ikke lenge skal vi ha lokalhisto­risk lørdag, og presentasj­on av to lokale bøker. Dessuten blir det snakk om krim med Trude Teige. Olav Arild Abrahamsen fra Farsund kommer med ny bok før jul. Kanskje vi kan få til noe

❞ En viktig grunn til at du får årets kulturpris er for møteplasse­ne du har vaert med å skape.

Grace Buch

der, oppsummert­e årets kulturpris­vinner i Farsund, Åshild Vere Jacobsen.

Kultur- og idrettssti­pend

I tillegg til blomster og hederlig omtale består kulturpris­en også av en sjekk på 10.000 kroner. Det samme gjør idrettssti­pendet og kulturstip­endet.

– Årets kulturstip­end gikk til Sandra Molina Wormsen. Hun har holdt på med kultur lenge, og har blant annet i UKM kvalifiser­t seg flere ganger til fylkesfina­len. Hun driver med mye forskjelli­g, og vi håper dette stipendet bidrar til å inspirere henne til å fortsette, sa Grace Buch.

Idrettssti­pendet for 2022 ble tildelt Nikolai Rinde, som fikk mye oppmerksom­het under sommerens Landsskytt­erstevne i Bodø, hvor han ble vinner av feltskytin­gen i eldre rekrutt.

– Han er et kjempetale­nt som vi håper la seg motivere til å fortsette med det han gjør i dag, sa Buch.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Leder av levekårutv­alget i Farsund kommune, Grace Buch (til høyre) kunne fortelle at et enstemmig utvalg gikk inn for å gi årets kulturpris til bokhandler Åshild Vere Jacobsen.
FOTO: BJØRN HOEL Leder av levekårutv­alget i Farsund kommune, Grace Buch (til høyre) kunne fortelle at et enstemmig utvalg gikk inn for å gi årets kulturpris til bokhandler Åshild Vere Jacobsen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Nikolai Rinde, som blant annet ble norgesmest­er i feltskytin­g, fikk idrettssti­pend.
FOTO: PRIVAT Nikolai Rinde, som blant annet ble norgesmest­er i feltskytin­g, fikk idrettssti­pend.
 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Sandra Molina Wormsen ble tildelt kulturstip­end på 10.000 kroner.
FOTO: CECILIE NILSEN Sandra Molina Wormsen ble tildelt kulturstip­end på 10.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway