Lister

Bevar Austad

- Thor Lien, Hundingsla­nd

Folkemøtet 19. oktober på kulturhuse­t ga lite positivt utbytte for Austad folket. Ingen må vaere i tvil om at interessen for vandalisme­n, som jeg kaller det, på Hausvik industriom­råde er meget sterk i Austad.

Riktignok ble det gjort et tappert forsøk på en lang og trettende forklaring på støy og støvmåling, hyret inn av Lyngdal kommune. Entreprenø­rene prøvde også så godt de kunne å berolige tilhørerne med at de hadde full kontroll til ingen nytte for oss. Vi ble ikke beroliget.

Møteledere­n prøvde å berolige med at på podiet var det flinke folk. Jeg tror faktisk han mente det, jeg er i tvil om kvaliteten.

Kommunedir­ektøren uttalte til avisen: «Jeg håper at folk har mer kunnskap når de går enn når de kom inn.» Dessverre føltes det ikke slik for meg. Min erfaring er at i slike forum svarer folk tydelig og greit og ikke pakker svarene inn og ungår å svare når spørsmålen­e blir for naergående.

I ordføreren­s avslutning­sinnlegg på møtet reagerer jeg på to ting. Han sa at dette med Hausvik industriom­råde var

Leserskrib­ent: Thor Lien (t.v.).

folkevilje­n. Noe fjernere fra sannheten går det vel ikke an å komme. Folkevilje­n er at de vil ha slutt på virksomhet­en på Hausvik. Jeg hørte ikke noen fra tilhørerne­s som var for videre anleggsdri­ft på Hausvik.

Videre sa han at vi alle ville tjene på dette med for eksempel arbeidspla­sser i stort monn etter hvert. Det har i alle fall ikke vaert mye å tjene på dette til nå for

Forventer virkelig de folkevalgt­e at beboerne på Austadhalv­øya må godta denne ødeleggels­en av naturen?

bygdas befolkning bortsett fra ergrelser med nevnte støv og støyplager og en altfor smal og kronglete geitesti fra Lyngdal til Korshavn.

Det ble også sagt at det ikke var kommunen som hadde med denne veien. Det var fylket. Da sier problemet seg selv. Stopp virksomhet­en i alle fall på grunn av veien.

Så til hovedsaken, Håvåsen. Hvorfor i all verden skyte bort et stort fjell 80 meter høyt? Det ble sagt av entreprenø­ren at de skulle klare den jobben på en periode innenfor 8-12 år. Alt ettersom.

Å skyte bort dette store fjellet er etter min mening kun for å legge penger i lomma på entreprenø­ren. Industriom­rådet er nå stort nok. Avslutt arbeidet. Grovplaner området etter avtalen og ferdigstil­l området.

Forventer virkelig de folkevalgt­e at beboerne på Austad halvøya må godta denne ødeleggels­en av naturen?

Det er ingen nederlag for kommunen å forkaste regulering­splanene og virkelig ta hensyn til folkevilje­n, For det er dette som er folkevilje­n, ikke det som ble servert på folkemøtet.

Tenk om vi kunne bli vitne til at de folkevalgt­e tok hensyn til oss beboere i denne saken. Det er vi som er deres velgere.

PS: Jeg mener å huske at ordføreren lagde et opprør mot vindkraft for en tid tilbake, men nå vil han ha vindkraft på Hausvik?

 ?? FOTO: PRIVVAT ??
FOTO: PRIVVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway