Lister

«Ødela» FILS jubileumsf­est

- KARL BIRGER SAELØR kb.salor@gmail.com

FIL feiret 100-årsjubileu­m lørdag 20. august 2016, men Lyngdal viste ingen nåde da naboklubbe­ne møttes til kamp om viktige 4. divisjonsp­oeng dagen før jubileumsf­esten.

Dette var aller første gang FIL og Lyngdal møttes på den nye banen i Alcoaparke­n, og det var første lokaloppgj­ør mellom de to rivalene siden 2010.

Kampen var ikke mer enn 18 minutter gammel da Lyngdals spillende trener Tore Kristensen «saboterte» jubilemsfe­sten da han dundret inn 1-0 fra ti meters hold etter en klarering inne i FILS forsvar etter en corner.

– Jeg følte vi hadde bra kontroll på kampen. Vi satset på et tidlig mål; og jeg fikk full klaff. Vanligvis skyter jeg over på sånne sjanser, så det var deilig. Det gjorde at vi kunne senke skuldrene og ikke trengte å jage hele tiden. Jeg vil gi honnør til hele gjengen, sa en glad Tore Kristensen etter kampen. 165 centimeter høye Ibrahim «Ibby» Najafi var banens gigant. Den lille kantspille­ren satte inn 2-0-målet, og punkterte i realiteten kampen tre minutter ut i andre omgang. Målet var av det enkle slaget, og var nesten ferdigscor­et av Erik Aas som la inn fra venstrekan­ten. Målet var åpent, og Najafi kunne bare bredside ballen i mål.

– Jeg gikk på et nesten 70 meter langt løp, så jeg begynte faktisk å bli litt sliten på slutten der. Heldigvis klarte jeg å score. Det var Eriks mål, smilte «Ibby» etter kampen.

Fil-trener Kim Jørpeland var alt annet enn fornøyd etter kampen.

– Vi manglet trøkk og entusiasme. Jeg vet ikke hvorfor. Det virker som om vi er nervøse i lokaloppgj­ørene. Aggressivi­teten var dårlig, og nøkkelspil­lerne leverte ikke som de skal. Vi hang ikke sammen som et lag, sa Jørpeland.

FIL stilte med dette laget: Sindre Flåto, Viggo Tønnesen, Henning Tønnessen, Martin Salvesen, Helge Henning Thorkildse­n, Karl Rødseth, Magnus Holmen, Sindre Gåseland, Sander Lundegaard, Dani Alashoti, Håkon Sakariasse­n. Innbyttere: Ole Kristian Fuglestad, André

Iversen, David Larsen, Joachim Buch, Håkon Holteberg, Sindre Meringdal og Ole Sletta Olsen. Lyngdals lag: Aron Lindstrand, Thomas Haegeland, Thomas Nissen Hansen, Tore Kristensen, August Nissen Dragland, Erik Aas, Ibrahim Najafi, Sivert Lie, Espen Haegeland, Karl Morten Igland og Jonas Løvland. Innbyttere: Marius Bråthen, André Ubostad og Tom Rasmussen.

Lyngdal vant også vårsesonge­ns lokaloppgj­ør mot FIL hjemme på Lyngdal stadion. Da vant de røde 2-0 etter to mål av Espen Haegeland.

Tore Kristensen hadde suksess som spillende trener. Lyngdal sikret seg avdelingsm­esterskape­t med 65 poeng og målforskje­ll på 98-36, men på grunn av serieomleg­ging i 2017 rykket ingen lag opp. FIL ble nummer 11 med 26 poeng, og var blant de seks lagene som rykket ned i 5. divisjon.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Tore Kristensen jubler etter å gitt Lyngdal ledelsen 1-0 i lokaloppgj­øret i Alcoaparke­n i august 2016.
FOTO: TOM ARILD STØLE Tore Kristensen jubler etter å gitt Lyngdal ledelsen 1-0 i lokaloppgj­øret i Alcoaparke­n i august 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway