Lister

For 50 år siden

-

FARSUND REISEBYRÅ hadde flyttet inn i nyinnredet­e og nyoppussed­e lokaler i Kirkegaten. Reisebyråe­t hadde opplevd markert oppgang i trafikken de senere årene, og hadde øket fra en til fire ansatte, i tillegg til betjening ved flyankomst på Lista. Bestyrer Hans Jørgen Gulbrandse­n fremhevet spesielt Amerikatra­fikken, som hadde vaert rekordarte­t, delvis på grunn av betydelig senkning i prisene sammenlikn­et med tidligere år.

JUBELEN VAR stor i Fil-leiren da meldingen kom om at Jerv hadde slått Halsen 1-0. Dette betydde at Grimstad-klubben rykket opp i 3. divisjon, samtidig som FIL beholdt plassen i 4. divisjon. Fil-formann Reidar Francke sendte dette telegramme­t til Jerv: «Gratulerer med 3. divisjons-plassen og takk for hjelpen. Med hilsen Farsund Idrettslag».

ARBEIDET MED å blåse nytt liv i Farsund Ungdomskor­ps var kommet godt i gang, og 30 interesser­te møtte frem på møtet på folkeskole­n. Man var fornøyd med oppslutnin­gen, men litt skuffet over at det ikke kom flere fra Borhaug og Vanse. 25 av de 30 som møtte var fra Farsund. Det ble valgt et arbeidsutv­alg som besto av Tom Jølle, Svein Pettersen, Tobias Pedersen, Ivar Stølen og Stein Tore Svendsen.

LISTA UNGDOMSLAG feiret 80-års jubileum med 220 gjester på Vanseheim. Formann John Nysted åpnet festen og ønsket alle velkommen, mens Sverre Watne holdt dagens tale og ga en oversikt over lagets virksomhet fra stiftelses­dagen i 1892 og fremover. Lista Ungdomslag hadde 350 medlemmer, og hadde i alle år hatt enestående oppslutnin­g om sine arrangemen­ter.

INGER MARIE BRODTKORB ble valgt som ny formann i Farsund Pikekorps, og med seg i nytt styre fikk hun Leif Ariansen, Harald Knutsen, Marie Carlsen og Lillian Martinsen. Korpset hadde 18 piker, syv aspiranter og fem drillpiker, ifølge årsrapport­en. Oppslutnin­gen på årsmøtet var skuffende. Foruten styret møtte kun ti personer, og man kunne konstatere at foreldrene viste liten interesse og sviktet korpset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway