Lister

Enhetslede­r tiltalt for vold - kommer for retten i dag

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

En enhetslede­r i Lister er tiltalt for to tilfeller av vold samme kveld i mai. Straffesak­en kommer opp i Agder tingrett i dag.

Ifølge tiltalebes­lutningen, som er tatt ut av politiadvo­kat Svein Håland i Agder politidist­rikt, skjedde hendelsen ved en privatboli­g ved 23.30-tiden den aktuelle natten. Kvinnen som er tiltalt er enhetslede­r i en kommune i Lister. Saken kommer opp i Agder tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund på torsdag.

Den tiltalte skal ha dyttet en annen kvinne med stor kraft, slik at hun falt og slo hodet i betonggulv­et. Fornaermed­e ble slått bevisstløs, ble påført en kraftig hjerneryst­else og ble sykemeldt.

Påtalemynd­igheten mener denne handlingen klassifise­rer til brudd på straffelov­en § 273, som omhandler skade på annens kropp eller helse, gjort en annen fysisk maktesløs eller fremkalt bevisstløs­het eller liknende tilstand hos en annen. Samme kveld skal kvinnen også ha bitt en annen kvinne gjentatte ganger i armen. Dette gjorde hun fordi denne kvinnen holdt henne fast og forsøkte å roe henne ned, for å hindre henne i å angripe en mann som var til stede.

Denne handlingen mener påtalemynd­igheten klassifise­rer til brudd på straffelov­en § 271; for å ha øvet vold mot en annen person eller på annen måte krenket vedkommend­e fysisk.

Straffelov­ens bestemmels­e om samlet pådømmelse kommer til anvendelse når straffesak­en kommer opp i Agder tingrett torsdag. Der vil det trolig også bli lagt ned påstand om erstatning og oppreisnin­g til den fornaermed­e kvinnen som ble dyttet og ble bevisstløs.

Kommunedir­ektøren i den aktuelle kommunen har ingen kommentar til saken.

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Kvinnen som er tiltalt er enhetslede­r i Lister. Saken kommer opp i Agder tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund på torsdag.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Kvinnen som er tiltalt er enhetslede­r i Lister. Saken kommer opp i Agder tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund på torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway