Lister

Begjaerte seg selv konkurs

Vanse Bil AS har kastet inn håndkleet og begjaert seg selv konkurs.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Det var ikke liv laga. Inntektene sto ikke i stil til kostnadene, sier daglig leder og styreleder Lars Eirik Riibe til Lister.

Konkursbo

Onsdag besluttet Agder tingrett å ta boet til Vanse Bil AS under behandling som konkursbo.

Det var selskapet selv som begjaerte oppbud.

Det skjedde et drøyt halvannet år etter at det ble stiftet. Stiftelses­datoen var 14. desember 2020.

Dørene til virksomhet­en stengte 1. august.

– Vi mistet verksmeste­ren, og det var helt umulig å få tak i ny. Da var det bare å legge ned, innrømmer Riibe, som tok over daglig leder-rollen i selskapet etter sin sønn Øyvind Riibe i april i fjor, ifølge Brønnøysun­dregistren­e.

Oppbudsbeg­jaeringen til Vanse Bil AS er datert 1. august, og ble sendt til retten 10. august. Begjaering­en kom imidlertid i første omgang ikke fram til tingretten, fordi det var blitt brukt feil adresse. Oppbudsbeg­jaeringen måtte dermed sendes inn på nytt, og kom ikke til retten før 27. oktober.

250.000 kroner

Det er ikke mer enn halvannet år siden Multi Bilverkste­d AS, som Øyvind Riibe var daglig leder for begjaerte oppbud på grunn av høye kostnader.

Vanse Bil AS skulle blant annet vaere en videreføri­ng av dette, blant annet gjennom Mekonomen.

Antirust Lister var også en del av konseptet.

– Nå har vi ingenting igjen i Vanse, forklarer Lars Eirik Riibe, som gjennom selskapet Sirkus Riibe AS i sin helhet stod som eier av Vanse Bil AS.

Ifølge kjennelsen fra Agder tingrett skyldte selskapet 250.000 kroner. Av dette er 100.000 kroner opplyst å vaere bestridt.

– Det vi skylder er stort sett leverandør­gjeld. Skatt og avgifter har vi betalt. Hva de 100.000 kronene dreier seg om, ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier Riibe.

Forpliktel­ser

Ifølge kjennelsen fra tingretten er tre ansatte lovlig oppsagt, mens en ansatt ikke er lovlig oppsagt.

«Skyldner har opplyst at selskapet ikke kan oppfylle sine forpliktel­ser etter hvert som de forfaller, og at selskapets eiendeler og inntekter til sammen antas ikke å kunne gi full dekning for selskapets forpliktel­ser», heter det i kjennelsen fra Agder tingrett onsdag.

Advokat Ingvald Snerthamme­r er oppnevnt som bostyrer. Skiftesaml­ing i Agder tingrett er berammet til 12. desember.

❞ Det var ikke liv laga. Inntektene sto ikke i stil til kostnadene. Lars Eirik Riibe

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Vanse Bil AS stengte dørene 1. august. Onsdag tok Agder tingrett boet til selskapet under behandling som konkursbo.
FOTO: BJØRN HOEL Vanse Bil AS stengte dørene 1. august. Onsdag tok Agder tingrett boet til selskapet under behandling som konkursbo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway