Lister

Tre druknet i Lister-regionen hittil i år

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

I fjor ble det ikke registrert noen drukningsu­lykker i Lister. Hittil i år er vi oppe i tre.

Så langt i år har 79 personer druknet, ifølge Redningsse­lskapets drukningss­tatistikk. Det er 11 flere personer enn på samme tidspunkt i fjor.

Av de 79 registrert­e drukningsu­lykkene, har 75 skjedd i Norge. Fire norske statsborge­re har i tillegg druknet utenlands. Sju av drukningen­e skjedde i oktober.

Kvinnen som nylig ble funnet død i sjøen i Farsund er blitt regnet blant disse sju. Politiet har informert om at drukning er den foreløpige konklusjon­en på dødsårsake­n.

Alt i alt er åtte personer omkommet som følge av drukning i Agder i år. Tre av disse hendelsene skjedde i en Listerkomm­une.

I tillegg til nevnte sak i Farsund, er det registrert et dødsfall i Lyngdal i februar og et i Flekkefjor­d i januar. Ellers er det registrert drukningsu­lykker i Lindesnes, Mandal, Arendal, Tvedestran­d og Åmli i Agder i år.

Til sammenlign­ing ble det ikke registrert noen drukningsu­lykke i Lister-regionen i 2021, mens det i Agder ble registrert fem drukningsu­lykker totalt.

På landsbasis har 33 personer druknet fra fritidsbåt i år. Det er så mange som åtte flere enn i hele 2021.

Så langt i år har 25 personer druknet etter fall fra land. Det er én mer enn i 2021.

Et lite barn omkom også etter en drukningsu­lykke i et privat hjem i Lindesnes kommune den siste uka i oktober. Hendelsesf­orløpet her er ikke kjent.

Det er langt flere menn enn kvinner som dør av drukning. Hittil i år er 86 prosent av de omkomne menn og 14 prosent kvinner. 42 prosent av de druknede er 60 år og eldre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway