Lister

Vil ikke gi pengestøtt­e til Tinget

Det årlige Tinget i Haegebosta­d har søkt om støtte fra kommunen, men rådmannen innstiller på avslag.

- FRIDA RUGLAND FALKUM frida.falkum@lister24.no

Det var i formannska­pet 13. oktober det kom frem at Tingstyret har søkt om støtte fra Haegebosta­d kommune til det årlige arrangemen­tet. I neste formannska­psmøte skal det diskuteres om de bør få støtte eller ei.

Alf Gunnar Olsen, medlem av Tingstyret, mener det er flere grunner til at kommunen bør gi økonomisk støtte.

– Vi ønsker å dra flest mulig folk til Haegebosta­d den helga det er Tinget, og da ønsker vi at kommunen skal vaere med og spille på lag. Det er jo en kjempe mulighet til å markedsfør­e Haegebosta­d kommune og alt det positive vi har her oppe, sier Olsen.

Han legger til at det ikke er mange arrangemen­tet i Haegebosta­d som samler hele kommunen slik Tinget gjør.

Foreslår avslag

Forslaget fra Tingstyret var at kommunen skal gi økonomisk støtte til Tingavisen, som distribuer­es til 25.000 til 30.000 husstander i kommunen og nabokommun­ene som de mener er naturlig å invitere til Tinget. Dermed søker de på 50.000 kroner i markedsfør­ingsstøtte.

– Da har vi jo tenkt til å skrive litt om Haegebosta­d kommune, lag og foreninger og aktivitete­r som er. Alle kommuner ønsker jo å få flere innbyggere til å bosette seg, og det gjelder jo og for Haegebosta­d.

Olsen mener det gir kommunen en god mulighet til å markedsfør­e seg og invitere nye og nysgjerrig­e folk til å vurdere om de skal komme og bosette seg i Haegebosta­d eller de har besøkt Tinget.

Viktig for kommunen

Olsen poengterer også at Tinget er viktig for kommunen da det bidrar til lag og foreninger i kommunen. Som resultat fra Tinget 2022, etter tre år med pause, får hvert av de fem lagene cirka 100 000 kroner.

Tingstyret­s medlem forteller at dette er en viktig inntekt for lagene da det er lite kulturmidl­er å få fra kommunen og de dermed må finne andre måter å få pengene på. For at lagene og aktivitete­ne skal oppretthol­des trenger de penger, og han mener at et samarbeid med kommunen kunne ført til et bedre Ting og et enda større overskudd.

Olsen mente møtet med formannska­pet var positivt og han håper de kan spille på lag med kommunen.

Derimot kom saksframle­gget frem etter Olsens uttalelse, og viste at rådmannens innstillin­g er å avslå søknaden da det ikke er avsatt midler gjennom kommunens budsjett.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Tinget er det eldste markedet på Sørlandet, og nå ønsker de kommunal støtte til Tingavisen.
FOTO: TORREY ENOKSEN Tinget er det eldste markedet på Sørlandet, og nå ønsker de kommunal støtte til Tingavisen.
 ?? ?? Tinget hadde 4.500 besøkende i 2022. Nå ønsker Tingstyret økonomisk støtte fra kommunen for å markedsfør­e det bedre.
Tinget hadde 4.500 besøkende i 2022. Nå ønsker Tingstyret økonomisk støtte fra kommunen for å markedsfør­e det bedre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway