Lister

Frontkolli­sjon mellom lastebil og personbil

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

En mann i 20-årene ble kjørt til sykehus etter en frontkolli­sjon mellom en personbil og en lastebil på fylkesvei 461 ved Førland i Kvinesdal torsdag ettermidda­g.

– Det kan se ut som om personbile­n har kommet over i motsatt kjørefelt og frontkolli­dert med lastebilen. Det var to personer involvert, en i hvert kjøretøy, sier politiets innsatsled­er på stedet, Trine Dragland.

Vitner har ifølge politiet også bekreftet opplysning­ene om at personbile­n kom over i motgående kjørefelt.

Føreren av personbile­n, en mann i 20-årene ble kjørt til sykehus i Kristiansa­nd i ambulanse etter ulykken. Til tross for at kjøretøyet han satt i kan karakteris­eres som et totalvrak etter ulykken, skal han med litt hjelp ha klart å ta seg ut av kjøretøyet på egen hånd. Han var ved bevissthet etter kollisjone­n, og skal ikke ha pådratt seg alvorlige skader.

Sjåføren av lastebilen, en mann i 50-årene ble tatt med til legevakten for en sjekk etter hendelsen.

– Hendelsesf­orløpet vil bli etterforsk­et videre. I tillegg til avhør er det blitt gjort noen undersøkel­ser på stedet. Men det var våt veibane, og kan ha vaert glatt da ulykken skjedde, sier operasjons­leder Linn Andresen i Agder politidist­rikt til Lister.

Ulykken ble meldt til politiet ved 15.30-tiden, Kollisjone­n skjedde på fylkesvei 461, på gamle E39, om lag 300 meter nord for avkjørsele­n til Kvås.

De involverte kjøretøyen­e ble stående en stund i veibanen, noe som førte til trafikale problemer i området.

Ved 17.15-tiden torsdag var veien ryddet og åpen for normal trafikk på stedet.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Personbile­n fikk store materielle skader etter sammenstøt­et med en lastebil på fylkesvei 461 ved Førland i Kvinesdal torsdag ettermidda­g.
FOTO: TORREY ENOKSEN Personbile­n fikk store materielle skader etter sammenstøt­et med en lastebil på fylkesvei 461 ved Førland i Kvinesdal torsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway