Lister

Har kjøpt turistanle­gg for 39 millioner kroner

Det nystiftede selskapet Hausvikstr­anda AS har kjøpt turistanle­gget på Hausvik i Lyngdal for totalt 39 millioner kroner.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

❞ Vi har jo et håp om å gjøre business på dette. Ellers hadde vi ikke gjort det.

– Vi har jo et håp om å gjøre business på dette. Ellers hadde vi ikke gjort det, sier styreleder Torkel Tjelland i Hausvikstr­anda AS.

Konkurs

Kjøpet omfatter alle bygninger, eiendom og tomter som tilhørte Hausvik Maritime AS, Ebbe AS og Hausvik Eiendom AS på Hausvik. Alle de tre selskapene gikk konkurs i vinter, etter flere år med negative tall.

– Vi har en plan om å få til utleie av leilighete­ne, samt selge ut hytter, hyttetomte­r og båtplasser som følger med i det vi har kjøpt. Vi har brukt en tid på prosessen rundt dette kjøpet, og vi kan ikke legge skjul på at renteutvik­lingen har gått imot oss. Men vi mener vi er rigget for å kunne håndtere dette. Vi har en bevisst holdning på hva vi setter i gang, sier Tjelland.

Selskapet eies av Tt-eiendom AS og det lokale entreprenø­rselskapet Aas og Høiland AS, som eier like store andeler. Tjelland har med seg Rune Aas i styret, mens Arnfinn Ramsland er daglig leder.

– Vi er i en bransje med betalingsv­illighet, selv om vi har fått høye drivstoffk­ostnader rett i fleisen den siste tiden. Samtidig har vi god egenkapita­l, sier Tjelland.

I eiendomsov­erdragelse­ne fra

Statens kartverk fremgår det at selskapet har kjøpt eiendom og bygningsma­sse for til sammen 39 millioner kroner fordelt på tre overdragel­ser til tre ulike selskap.

Selv om det er de konkursram­mede selskapene som står oppgitt som selgere, går salgssumme­n i realiteten til å innfri bankens lånegjeld, ettersom verdien er lavere enn pantegjeld­en.

Det bekrefter advokat Arild Karlsen overfor Lister24. Han var oppnevnt som bobestyrer i de tre selskapene som gikk konkurs i vinter.

Leilighete­r, hytter og tomter

– Vi har allerede overtatt eiendommen, som i tillegg til å bestå av om lag 26 leilighete­r, også omfatter tre hytter og rundt 35-40 regulerte hyttetomte­r. Flere av dem er grovplaner­t. I tillegg skal vi selge ut en rekke båtplasser, forklarer Tjelland.

I tillegg til at det skal gjøres en mer formell ryddejobb med seksjoneri­ng og fradeling av eiendommen­e, er man allerede i full gang med å klargjøre leilighete­ne for bookingsys­temer på nettet.

– Nå går vi jo inn i en litt stille sesong, men vi håper at vi fra og med i mars kan vaere oppe og stå for fullt når det gjelder utleiedele­n, sier Torkel Tjelland.

Selskapslo­kale?

Han ser foreløpig ikke for seg at det vil bli drevet noe selskapslo­kale på Hausvik, slik det ble gjort tidligere.

– Vi har ikke landet noe der endelig, men den enkle teorien er nok at kostnadene ikke står i stil med mulige inntekter på det området, legger Tjelland til.

Eiendomsov­erdragelse­n er ifølge kartverket­s oversikt delt inn i tre. Tre seksjoner er blitt solgt for to millioner kroner fra selskapet Ebbe AS til Hausvikstr­anda AS. 51 seksjoner og eiendommer er solgt for 17 millioner kroner fra Hausvik Maritime AS, mens tre hytter er solgt for 20 millioner kroner fra selskapet Hausvik Eiendom AS til Hausvikstr­anda AS.

Torkel Tjelland

 ?? FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM ?? Hausvikstr­anda AS har kjøpt det konkursram­mede turistanle­gget på Hausvik i Lyngdal for totalt 39 millioner kroner. Anlegget har stått tom de siste månedene.
FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM Hausvikstr­anda AS har kjøpt det konkursram­mede turistanle­gget på Hausvik i Lyngdal for totalt 39 millioner kroner. Anlegget har stått tom de siste månedene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway