Lister

Lerviktunn­elen er åpen igjen

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

– Tunnelen skulle egentlig åpnes 8. november, men arbeidene har blitt ferdigstil­t tidligere enn forventet.

Dét sier Einar Linga Larsen i Agder fylkeskomm­une i en pressemeld­ing fredag formiddag.

– Det er vi glade for, og da er det bare å åpne for trafikk tidligere enn annonsert, legger han til.

Det er nå fem og en halv uke siden Lerviktunn­elen på fylkesvei 465 i Kvinesdal ble stengt for å bli oppgradert fra 27. september av.

Tunnelen har vaert gjennom en omfattende rehabilite­ring for å tilfredsst­ille Eu-krav til sikkerhet. Den er en av fire tunneler i Agder som nå rehabilite­res. De andre tre er Gåseheller­tunnelen på fylkesvei 42, Flekkerøyt­unnelen på fylkesvei 457 og Ravneheitu­nnelen på fylkesvei 465.

– Eu-direktivet om minste felles sikkerhet i tunneler (TEN-T) gjelder nå for både riks- og fylkesveg. Direktivet har pålagt fylkeskomm­unen store oppgraderi­nger på naer samtlige tunneler over 500 meters lengde, for at disse skal beholde godkjennin­gen etter 2020, opplyses det på fylkeskomm­unens nettside.

– Vi stengte tunnelen i forrige uke og utfører det arbeidet som skal gjennomfør­es inni, som å grave grøft for overvannsh­åndtering. Vi holder på å legge ned trekkrør og trekker opp nye kabler for det som skal utføres der. Senere skal vi støpe føringskan­ter og asfaltere opp tunnelen igjen, sa prosjektle­der Geir Norum i Agder fylkeskomm­une til Lister24 en uke inn i arbeidene.

I tillegg til selve arbeidene inne i tunnelen består oppgraderi­ngen av byggingen av to tekniske bygg på utsiden, ett på hver side.

Veien har vaert stengt på stedet med skiltet omkjøring via fylkesvei 461 over Kvinesheia disse ukene, men er nå åpnet for fri ferdsel igjen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fra innsiden av Lerviktunn­elen under arbeidene. Nå er den åpnet igjen for fri ferdsel.
FOTO: PRIVAT Fra innsiden av Lerviktunn­elen under arbeidene. Nå er den åpnet igjen for fri ferdsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway