Lister

Farsund står for tur for Telias 5G-utbygging

Telias nasjonale 5G-utbygging fortsetter for fullt, og selskapet er nå i gang med den omfattende moderniser­ingen av mobilnette­t i Agder. Nå står Farsund kommune for tur.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Denne oppgraderi­ngen betyr høyere hastighete­r, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, opplyses det i en utsendt pressemeld­ing.

Telia vil vaere først i Norge med et landsdekke­nde 5G-nett innen 2023, og allerede i dag har tre av fire nordmenn tilgang til 5G fra selskapet.

Oppgradere­r

– Nå er vi godt i gang i Agder, og i ukene fremover vil vi moderniser­e mobilnette­t i blant annet Farsund kommune. Alle basestasjo­nene i kommunen skal oppgradere­s med den nyeste 5Gteknolog­ien og enda bedre 4G, uttaler Georg Svendsen, leder for infrastruk­tur i Telia Norge i pressemeld­ingen.

Det nye og raske 5G-nettet er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsf­ronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhasti­gheter levert over mobilnette­t. Parallelt med 5G-utbygginge­n moderniser­er Telia hele mobilnette­t, noe som betyr at hastighete­n og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasitete­n dobles.

– Noe nedetid

– Arbeidet med å oppgradere til 5G medfører dessverre noe nedetid på basestasjo­nene som moderniser­es, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Vi forsikrer at vi jobber så raskt vi kan for å minimere nedetiden. Videre vil kunder varsles i forkant om når vi begynner oppgraderi­ngsarbeide­t i deres område, sier Svendsen.

– Kunder som opplever dårligere mobildekni­ng og har tilgang til internett via fastnettet anbefales å bruke Wifi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i naerheten av et trådløst nettverk.

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i en rekke byer og kommuner over hele landet, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I 2022 har selskapet økt takten på sin nasjonale 5G-utbygging betrakteli­g, og et stort antall nye byer og kommuner står for tur, blant annet i Agder.

❞ Alle basestasjo­nene i kommunen skal oppgradere­s med den nyeste 5Gteknolog­ien og enda bedre 4G.

Georg Svendsen

 ?? FOTO: TELIA ?? – Nå er vi godt i gang i Agder, og i ukene fremover vil vi moderniser­e mobilnette­t i blant annet Farsund kommune, sier leder for infrastruk­tur i Telia Norge, Georg Svendsen.
FOTO: TELIA – Nå er vi godt i gang i Agder, og i ukene fremover vil vi moderniser­e mobilnette­t i blant annet Farsund kommune, sier leder for infrastruk­tur i Telia Norge, Georg Svendsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway