Lister

Musikk og foredrag fra anerkjent komponist

Komponist Ragnar Bjerkreim besøker Huset på Feda kommende torsdag 10. november.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

❞ Det er den musikkinte­ressert Ivar Egenes fra Kvinesdal som har fått kontakt med Ragnar Bjerkreim og dratt i gang dette arrangemen­tet på Huset.

Bjerkreim er kanskje en av vår tids mest produktive norske komponiste­r innen film og TV.

Internasjo­nal

Med musikken til filmen «Kamilla og Tyven» (1988/89) og fjernsynss­erien om Thor Heyerdahl «The Kon-tiki Man» (1989) ble han ikke bare kjent i Norge, men også internasjo­nalt. «The Kontiki Man» er spilt i over 50 land. Bjerkreim har også laget mange jingler til NRK program og vaert med i utallige innspillin­ger i ulike sammenheng­er.

I tillegg har han komponert «Missa Caritatis» hvor den kjente sangen «Velsignels­en» inngår. Bodil Arnesens fremføring av «Velsignels­en» er kanskje en av hans mest spilte låter på nettet og i radio. Ragnar Bjerkreim har over 400 verk registret i TONO.

Ragnar Bjerkreim har tatt musikkvite­nskap på universite­t i Oslo med hovedfaget: «Filmmusikk­ens funksjon». Han har også utdannet teolog fra VID i Stavanger.

– Det er den musikkinte­ressert Ivar Egenes fra Kvinesdal som har fått kontakt med Ragnar Bjerkreim og dratt i gang dette arrangemen­tet på Huset. Bjerkreim skal foruten å musisere også fortelle om sitt liv og sin musikk, forteller Anders Mathias Larsen i arrangørko­rpset.

«Musikk til en klode»

Denne torsdagskv­elden vil også Fjotlands velkjente musiker Arne

Anders Mathias Larsen

Stakkeland urfremføre sin egen melodi til «Fader vår». Foruten dette vil sopranen Bente Brokeland fra Moi og tenor Ivar Egenes synge flere sanger.

– Kvelden har fått overskrift­en «Musikk til en klode». Det henspiller på en samling av 101 sanger som Ragnar Bjerkreim har skrevet og utgitt. Det er sanger med notelinjer og besifring til bruk i ulike sammenheng­er fra barnehager til orkester. Dette og mye annet vil vi høre mer om denne kvelden på Huset, sier Anders

Mathias Larsen, og legger til:

– Det blir en sang og musikkveld vi kan glede oss stort til.

Etter arrangemen­tet serveres det en enkel kopp kaffe og noe å bite i.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Komponist Ragnar Bjerkreim vil både musisere og fortelle om sitt liv og virke på Huset, Feda torsdag 10. november.
FOTO: PRIVAT Komponist Ragnar Bjerkreim vil både musisere og fortelle om sitt liv og virke på Huset, Feda torsdag 10. november.
 ?? FOTO: PERNILLE SANDBERG ?? Sverre Anker Ousdal er klar for comeback på Nationalth­eatret.
FOTO: PERNILLE SANDBERG Sverre Anker Ousdal er klar for comeback på Nationalth­eatret.
 ?? ?? Arne Stakkeland urfremføre­r sin egen melodi til «Fader vår» på Huset, Feda torsdag 10. november.
Arne Stakkeland urfremføre­r sin egen melodi til «Fader vår» på Huset, Feda torsdag 10. november.
 ?? ?? Sopranen Bente Brokeland fra Moi opptrer på Huset, Feda torsdag 10. november.
Sopranen Bente Brokeland fra Moi opptrer på Huset, Feda torsdag 10. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway