Lister

For 50 år siden

-

DEN NYE VEISTASJON­EN med grunnflate på 880 kvadratmet­er var tatt i bruk i Herdalen i Lyngdal. De ansatte, represente­rt med kontormann Elias Herdal, oppsynsman­n Ingolf Tveit og vegmester Kåre Sundquist, var enige om den nye stasjonen på alle måter betydde bedre arbeidsfor­hold enn de gamle brakkene som utgjorde stasjonen på Rom.

EINAR HØILAND takket for seg etter 24 år som arbeidsfor­mann ved Lyngdal planteskol­e. Han fortalte at valget sto mellom Lyngdal og Kvinesdal da Stray planteskol­e, som ble drevet av Vest-agder skogselska­p, ikke klarte å dekke behovet og det meldte seg et ønske om å starte en ny planteskol­e. Lyngdal seiret til slutt, og staten kjøpte i første omgang to gårder på til sammen 125 mål i Myran på Rosfjordsl­etta. I 1972 utgjorde statens areal i Lyngdal 315 mål.

AKTIVITETE­N VAR stor i Farsund Filatelist­forening, som jobbet iherdig med å bygge opp sin Norge-samling, der alle frimerkene skulle vaere stemplet med Farsund. Torbjørn

Larsson-fedde var valgt som ny formann, og med seg i nytt styre hadde han nestforman­n Gunnar Loshamn, sekretaer Arne Drange, kasserer Tønnes Mygland og styremedle­m Tadeus Slugnes.

ALBERT PAUS hadde tidligere spilt i 1. divisjon for Nordstrand og hadde siden våren 1972 vaert trener for FILS herrelag i håndball. FIL hadde åpnet innendørss­esongen med knepent 20-18 tap for AK28. Paus ønsket seg bedre treningsfo­rhold. Å trene i en liten gymnastikk­sal var langt fra ideelt. Skulle Farsund få et håndballmi­ljø, måtte det bygges en ballhall, mente Albert Paus.

SPEIDERNE i Lyngdal hadde fra 1946 til 1971 hatt hytte i umiddelbar naerhet av Alleen, men da grunnleiek­ontrakten løp ut og området hvor hytta lå skulle bebygges, ble speiderne stående uten eget lokale. Da den gamle hytta brant fikk speiderne en assuranses­um som startkapit­al til å reise et nytt klubbhus. I november 1972 var det nye speiderhus­et på 128 kvadratmet­er inn under Bergeheia kommet under tak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway