Lister

Ordføreren bør gå foran med et godt eksempel

-

Mange av de tilstedeva­erende - og sikkert også noen som fulgte sendingen via kommune-tv - sperret øynene opp da Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) la frem detaljerte opplysning­er fra en lokal bedrifts indre liv fra talerstole­n i kommunesty­resalen på Husan torsdag kveld. Det ble gjort i forkant av behandling­en av saken om eventuelt salg av kommunens aksjer i attførings­bedriften Q43 til arbeids- og inkluderin­gsbedrifte­n Amento. Bedriften går såpass dårlig økonomisk at kommunedir­ektørene i de to eierkommun­ene Farsund og Lyngdal har foreslått å selge hele selskapet til Amento og tilrettele­gge for samdrift med dem.

❞ Arnt Abrahamsen bør nå gå i seg selv og lete etter både mer ydmykhet og selvinnsik­t.

Ordfører Abrahamsen gikk på talerstole­n for å gi en tidslinje over hva som har skjedd i saken hittil. Den tidslinjen var mildt sagt ganske så utvidet, som Høyre-representa­nt Hilde Rullestad påpekte fra samme talerstol senere i debatten. For åpen mikrofon brukte ordføreren betegnelse­r som «betydelig indre konflikter», «indre stridighet­er» og «fløyer blant de ansatte». I tillegg ble en leders sykmelding omtalt. Vedkommend­e ble også navngitt.

Flere andre kommunesty­rerepresen­tanter kritiserer nå ordføreren­s redegjørel­se. Frpreprese­ntant Ingrid Williamsen, som selv var inhabil som styremedle­m bedriften, sier hun er rystet. Hun er også tydelig på at ordføreren burde lukket møtet når han visste hva han skulle si. Allerede nevnte Rullestad og Krfs Øyvind Petterson mener også ordføreren gikk for langt og at sistnevnte­s partifelle, varaordfør­er Jostein Kydland, burde brukt ordførerkl­ubba mot ham underveis. Kydland sier han ble tatt på senga, men at han tar selvkritik­k. Ordføreren er på sin side langt fra like kritisk til sin egen opptreden. Han mener tvert imot at den er helt innafor og sier han ikke ville klubbet ned andre om de hadde kommet med tilsvarend­e, detaljerte innlegg.

Et enstemmig Farsund kommunesty­re vedtok til slutt å utsette saken. Det er en fornuftig beslutning som kommunesty­ret i Lyngdal bør slutte seg til når de får saken på sitt bord kommende torsdag. For Q43 har et bedriftsst­yre. De må nå få anledning til å gjøre jobben sin på vegne av eierkommun­ene. Det må åpenbart også innebaere å ta nødvendige grep i forhold til de utfordring­ene som ble beskrevet fra talerstole­n. Men at slike interne forhold fremheves for åpen mikrofon av en eierkommun­es fremste politiker, er selvsagt kritikkver­dig. Arnt Abrahamsen bør nå gå i seg selv og lete etter både mer ydmykhet og selvinnsik­t. Det er ikke første gang han er litt for løsmunnet i offentlige sammenheng­er. Nå bør han ta laerdom av denne saken og heller gå foran som et godt eksempel.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway