Lister

Ønsker å gi andre den samme behandling­en

Etter at hun selv opplevde effekten av behandling­en, valgte Laila Årli Risnes å starte opp egen klinikk i Kvinesdal.

- FRIDA RUGLAND FALKUM frida.falkum@lister24.no

Boost-up, som klinikken til Årli Risnes heter, har nå holdt oppe i snart ett år. i tillegg til å drive klinikken har hun også fast jobb.

– Dette tenkte jeg aldri i livet mitt at jeg skulle gjøre, jeg har jo fast jobb og, så å gå ut av komfortson­a på denne måten, det hadde jeg jo ikke tenkt, sier 56-åringen, som har fast jobb ved siden av å drive klinikken i tillegg.

Hjalp egen helse

Det hele startet i fjor da hun selv slet med hovne bein og ødem i hele kroppen. En dag så mannen hennes et intervju på TV der en person fortalte om behandling­en som hadde hjulpet så mye.

– Så tar han meg inn og så sier han: “Kom og se Laila. Dette må vaere noe for beina dine”. Jeg hadde jo hevelser og vondt og det var helt forferdeli­g. Så jeg søkte opp og sendte en melding til klinikken i Bergen og reiste opp siste ferieuka mi i fjor.

Der fikk hun fire intensive behandling­er fire dager på rad, og behandling­en funket. Hun tenkte at nå måtte hun hjelpe andre med å få den hjelpa hun selv fikk.

– Å gå så ut av komfortson­a er ikke meg i det hele tatt. Men det var en drivkraft. Jeg kjente jo på kroppen min hvor bra dette var, og vi har jo alle en kropp som er lik, selv om vi respondere­r på forskjelli­ge ting. Jeg er et helt nytt menneske, forteller Årli Risnes.

Behandling­en hun tilbyr er lymfedrena­sje og en infrarød badstue som hun kaller «Egget», som er inne i et eget rom med tapet av palmer og strand i solnedgang for å gi dem sydenfølel­sen.

Årli Risnes sier at «buksa» og «jakka», som behandler lymfesyste­met, setter i gang lymfedrena­sjen og øker blodsirkul­asjonen, finnes hos noen fysioterap­euter i Norge, men den spesielle badstua er det kun hun og klinikken i Bergen som har.

– Det finnes jo infrarød sauna man kan sitte i, infrarøde apparater og masker til ansiktet. men konseptet med egget er helt unikt.

På «Egget» kan man endre farge på lyset etter hva kroppen trenger og velge varmen man selv ønsker, i tillegg til en vibrerende massasje fra senga.

Skeptiske til behandling­a

Hun forstår at mange er skeptiske til behandling­smetodene hun tilbyr, men mener det er verdt å prøve det.

– Jeg reiste jo 50 mil selv. Og vi har én kropp og ett liv, så jeg tenker at det er jo verdt et forsøk. Jeg hører det som en gjenganger at det er i hvert fall verdt å prøve, sier Årli Risnes og legger til:

– Folk er skeptiske for de skjønner ikke hva det går i. Lymfesyste­met er undervurde­rt. Man er ikke klar over hva det gjør i kroppen. Vi lever og har det så godt, og uansett hvor vondt vi får så tror vi det går over og at vi klarer det, helt til det stopper opp.

Fokuset på behandling­en hennes er lymfesyste­met. Hun tror mange ikke vet hvor viktig det er for kroppen.

– Alt vi spiser og tilfører kroppen blir renset i dette systemet. Maten er ikke så ren som den var før, så lymfesyste­met får mye å jobbe med. Det vil gjenspeile seg i svekket immunforsv­ar, vondter, hevelser og mer, tilføyer Årli Risnes.

Årli Risnes forteller at flere kunder har kommet ut i jobb igjen etter behandling, og hun ønsker å bidra til at andre kan bli friske.

– Det vanskelige her er at folk ikke skjønner hva det gjør for noe, men når de kommer inn her og får prøvd, så gir det dem rett og slett bedre helse. Du lever jo bare en gang, det høres jo alvorlig ut men det er jo sant. Og når noen kommer her og de går ut og prater på gata så får de jo andre til å prøve. Alle som kommer inn døra her er fornøyde. Jeg må bare få de inn døra.

❞ Folk er skeptiske for de skjønner ikke hva det går i Laila Årli Risnes

 ?? FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM ?? Det er bare to klinikker i Norge som har «Egget», som er en maskin med infrarød lysbehandl­ing og vibrerende massasje i tillegg til fire forskjelli­ge lys med ulik virkning, ifølge Laila Årli
Risnes.
FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM Det er bare to klinikker i Norge som har «Egget», som er en maskin med infrarød lysbehandl­ing og vibrerende massasje i tillegg til fire forskjelli­ge lys med ulik virkning, ifølge Laila Årli Risnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway