Lister

– Spår en episk sommer

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Arrangøren­e bak konseptet «Bakgårdsfe­st» får også sommeren til neste år lov til å benytte seg av Jansens Plan.

Farsund kommune har nemlig gitt Arrangemen­tskomiteen AS, som er selskapet soms tår bak konseptet «Bakgårdsfe­st», tillatelse til å disponere kommunalt areal på Jansens Plan i perioden 25. juni til 30. juli 2023, som omsøkt i deres søknad datert 27. oktober i år

Kommunen påpeker derimot at tillatelse­n kun gjelder for bruk av kommunal eiendom, og at andre nødvendige tillatelse­r som for eksempel å avklare behovet for tillatelse fra politiet, AMK, brannvesen­et og mattilsyne­t, fortsatt må avklares. Skjenkebev­illing må også søkes om i egen søknad.

Komiker John Brungot, som også er en sentral del av «Bakgårdsfe­st»-konseptet, er glad for å ha fått denne tillatelse­n i boks.

– Det er en enorm tillitserk­laering, og vi er ekstremt takknemlig for at politikern­e har sett at vi har en plan for Jansens Plan, og vi lover at vi skal innfri etter beste evne. Denne tillatelse­n gir oss en mulighet til å vaere fremoverle­nt og ikke minst planlegge for sommeren 2023, hvor vi allerede nå spår en episk sommer, sier Brungot til Lister24.

Han forteller videre at de er godt i gang med planleggin­gen av sommeren, men at de fortsatt har noen samtaler som må tas.

– Vi har ganske mye på tapetet, og gleder oss til å dryppe litt mer på nyåret når vi har fått spikret det helt, sier Brungot.

Årets «Bakgårdsfe­st»-arrangemen­ter i teltet på Jansens Plan var godt besøkt, og viste at det har noe for seg.

– I sommer var det veldig bra publikumsb­esøk på alle våre arrangemen­ter, men nå ønsker vi å ta det et steg videre med mer musikk, mer humor, og få til et samarbeid med både Pride, for å få en storslått feiring sammen med dem, og diverse andre som vil ha konserter med lokale innslag, sier Brungot.

Ifølge Brungodt prøver de derimot hele veien å forbedre tilbudet.

– Vi ønsker ikke å gå i den fella som er at man vet hva man får. Vi ønsker at tilbudet på Jansens Plan er så allsidig og spennende at folk tenker på det som en naturlig møteplass samtidig som det bidrar til at byen blir brukt enda mer. Vi mener Farsund har et enormt potensiale som sommerby, så vi håper flere finner inspirasjo­n i det vi gjør, og kan vaere med på å tilby noe, som åpne restaurant­er og utesteder, sier Brungot.

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? John Brungot ser fram til en ny sommer med «Bakgårdsfe­st» i Farsund
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD John Brungot ser fram til en ny sommer med «Bakgårdsfe­st» i Farsund

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway