Lister

29-åring kan bli ordførerka­ndidat

Ahmed Lindov (29) ligger an til å bli Arbeiderpa­rtiets ordførerka­ndidat i Kvinesdal.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Det er en stor aere og tillitserk­laering at nominasjon­skomiteen har satt meg øverst på listen foran neste års kommuneval­g, og ser på meg som riktig mann for ordførerjo­bben, sier 29-åringen.

Det er medlemmene i Kvinesdal Arbeiderpa­rti som skal gjøre det endelige valget av sin ordførerka­ndidat. Det skjer på nominasjon­smøtet i slutten av november.

Jurist

Lindov er i dag styreleder i Kvinesdal Arbeiderpa­rti, styremedle­m i Agder Arbeiderpa­rti og er inne i sin andre periode som kommunesty­rerepresen­tant i Kvinesdal.

29-åringen, som opprinneli­g kommer fra Bosnia, er utdannet jurist og jobber som advokat.

Nå ligger han an til å ta opp kampen med nåvaerende ordfører Per Sverre Kvinlaug (KRF) om å bli kommunens øverste politiske leder. Kvinlaug, som ble valgt til ordfører i 2015, har takket ja til å bli partiets ordførerka­ndidat også denne gangen.

– Per Sverre er en flink politiker som har gjort en solid jobb som ordfører for Kvinesdal. Jeg respektere­r ham veldig, og han blir en tøff konkurrent i valgkampen, som jeg tror blir veldig spennende. Det viktigste for oss nå blir å gjøre et godt valg, slik at vi kommer i posisjon til vervet, forteller Lindov.

22,1 prosent

Da kvindølene gikk til stemmeurne­ne ved sist kommuneval­g i 2019, ble KRF det største partiet med en oppslutnin­g på 25,8 prosent. Arbeiderpa­rtiet fikk den nest høyeste oppslutnin­gen, med 22,1 prosent av stemmene. Arbeiderpa­rtiet hadde før Kvinlaugs tid ordførerve­rvet, både ved Svein Arne Jerstad og Odd Omland.

– Jeg er opptatt av flere saker; saerlig naeringspo­litikk og det å skape lokale arbeidspla­sser. Det er også viktig å kunne gi folk et godt tjenesteti­lbud innen skole, barnehage, helse og omsorg. Og som hobbybonde er jeg også ekstra opptatt av jordbruket, som er den største arbeidsgiv­eren i Kvinesdal kommune, sier Ahmed Lindov.

Brogeland

Nominasjon­skomiteen i Kvinesdal Arbeiderpa­rti har også lansert Tonje Brogeland (46) på andreplass på listen foran neste års valg.

Brogeland er utdannet politi, og har jobbet 17 år i barneverne­t. Nå er hun pådriver for Ingerstift­elsen, som skal vaere et bidrag til å skape gode møteplasse­r, aktivitete­r og arbeidstre­ning som et supplement til kommunale lovpålagte tjenester.

Hennes hjertesake­r er ifølge en pressemeld­ing fra Kvinesdal Ap blant annet å motvirke ensomhet og utenforska­p, samt bedre det tverrfagli­ge samarbeide­t for å hindre frafall i skolen.

Nominasjon­skomiteen i Kvinesdal Arbeiderpa­rti har bestått av Trine Nilsen Klungland, Andreas Sigersvold og de tidligere ordførerne Svein Arne Jerstad og Odd Omland.

❞ Det er en stor aere og tillitserk­laering Ahmed Lindov

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Det er nominasjon­smøtet som fatter den endelige beslutning­en på hvor vidt Ahmed Lindov blir Kvinesdal Aps ordførerka­ndidat eller ikke.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Det er nominasjon­smøtet som fatter den endelige beslutning­en på hvor vidt Ahmed Lindov blir Kvinesdal Aps ordførerka­ndidat eller ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway