Lister

Flere vil bli avhørt den naermeste tiden

Mistenkte i svindelsak­en i Farsund er fortsatt ikke avhørt, men vil bli det innen kort tid.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Gavekort fra Farsund og Lista Handelssta­nd for rundt 1,2 millioner kroner skal ifølge handelssta­ndens styre ha blitt utstedt uten at de er betalt for.

Saken handler om at en person er mistenkt for å ha tatt i bruk gavekort fra Farsund og Lista Handelssta­nd uten å betale for disse. Det er snakk om millionbel­øp.

– Vi er ikke etterforsk­ere eller eksperter. Men vi har foretatt en grundig gjennomgan­g av tall fra leverandør­en av korttjenes­ten, Nets. Disse interne undersøkel­sene ble gjennomfør­t på oppfordrin­g fra politiet. Denne gjennomgan­gen viser at det er sannsynlig­gjort at det er utstedt gavekort uten at det er innbetalt for beløpet på gavekort for rundt 1,2 millioner kroner, sa styremedle­m Åshild Vere Jacobsen etter at styret redegjorde for saken på medlemsmøt­e i forrige uke.

Måtte prioritere annen sak

Så langt er ingen avhørt i saken.

– Vi har en egen etterforsk­er på saken som har ansvaret for den. Hun har imidlertid vaert avsatt til den savnet-saken som vi samtidig fikk i fanget for en tid siden. Dette var en sak som alle måtte jobbe med. Nå er den saken inne i en mer fase hvor vi venter på svar fra en del undersøkel­ser. Derfor er etterforsk­eren tilbake på handelssta­ndsaken og vil om ikke lenge kalle inn personer som er aktuelle for å belyse saken til avhør, skriver politistas­jonssjef Jan Åge Sakariasse­n til Lister.

Tatt på alvor

Det er en konkret person som er mistenkt i saken.

– Den mistenkte har gitt en delvis tilståelse, men kjenner seg ikke igjen i beløpsstør­relsen. Tilståelse­n kom i avhør som ble gjennomfør­t av rådgivning­sfirmaet vi har engasjert i saken. Disse avhørene vil også vaere

❞ Etterforsk­eren er tilbake på handelssta­nd-saken og vil om ikke lenge kalle inn personer som er aktuelle for å belyse saken til avhør.

godkjent som bevis i en eventuell straffesak, sa Vere Jacobsen for en ukes tid siden.

Sakariasse­n mener handelssta­nden har gjort et grundig arbeid i forkant av anmeldelse­n.

– Når det gjelder det arbeidet som har vaert lagt ned i forkant av saken fra handelssta­nden, så virker det som de har tatt dette på alvor og forsøkt etter beste evne og få klargjort de faktisk forhold.

Sakariasse­n ønsker ikke å uttale seg om hvilke bevis de besitter på det nåvaerende tidspunkt.

Jan Åge Sakariasse­n

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Politistas­jonssjef Jan Åge Sakariasse­n sier politiet vil prioritere svindel-saken i større grad i tiden framover.
FOTO: CECILIE NILSEN Politistas­jonssjef Jan Åge Sakariasse­n sier politiet vil prioritere svindel-saken i større grad i tiden framover.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway