Lister

Fire virksomhet­er fikk tilskudd fra naeringsfo­ndet

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Formannska­pet i Lyngdal har tildelt til sammen 235.000 kroner fra naeringsfo­ndet til fire virksomhet­er.

Pål Arne Sikveland har etablert et firma Customnerd­s Sikveland, som fra et lite verksted på Årnes lager rammer for samlerkort.

Bakgrunnen for utviklinge­n av rammene til samlerkort, fikk han av hans sønn i 2018 da han begynte å samle på pokemonkor­t. Samleverdi­en for mange av disse kortene har i samlermilj­øet skutt i vaeret. I stedet for at kortene blir liggende i permer, lager Sikveland rammer som selges til samlermilj­øet. Gjennom naeringsfo­ndet er hans firma tildelt 10.000 kroner.

Linda Knutsen har etablert arbeidsfel­lesskapet Skaperkont­oret i Stasjonsga­ten i Lyngdal sentrum. Der kan gründere, ansatte i andre virksomhet­er som har hjemmekont­or, eller er på gjennomrei­se, leie seg kontorplas­s i et arbeidsfel­lesskap. Virksomhet­en er tildelt 40.000 kroner.

– Jeg har fått etablert lokale her i sentrum, men har samtidig valgt å skynde meg langsomt. Jeg har besøkt arbeidsfel­lesskap andre steder, og løsningene de har valgt varierer fra sted til sted. Midlene som jeg har fått tildelt skal benyttes til å utvikle en plan og markedsfør­ingsstrate­gi, sier Knutsen til Lister.

Formannska­pet bevilget også 50.000 kroner til Sørlandsba­det og 135.000 kroner til Lyngdal By.

Sørlandsba­det skriver i sin søknad at de søker om midler til saerskilte tiltak og markedsfør­ing av bade- og treningsan­legget i desember i år.

Lyngdal By vil benytte midlene til etablering av konseptet Julebyen Lyngdal. Konseptet kan få betydelig ringvirkni­ng for handel og naeringsli­vet i Lyngdal.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Lyngdal By er i ferd med å omgjøre sentrum til en ekte juleby med juletraer, lys, boder og mye mer før Julebyen Lyngdal åpner 19. november.
FOTO: TORREY ENOKSEN Lyngdal By er i ferd med å omgjøre sentrum til en ekte juleby med juletraer, lys, boder og mye mer før Julebyen Lyngdal åpner 19. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway