Lister

Blir fylkesordf­ørerkandid­at

Beate Marie Johnsen fra Farsund topper Agder Venstres nominasjon­sliste og blir dermed fylkesordf­ørerkandid­at foran valget høsten 2023.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Jeg synes det er veldig fint at partiet har sånn tillit og mener at jeg kan skjøtte et slikt verv. Det setter jeg stor pris på, sier Beate Marie Johnsen.

Bred erfaring

Hun er utdannet fysioterap­eut, og har arbeidet både i privat og offentlig helsevesen. I dag er hun leder for Lyngdal Frivilligh­etssentral.

Av sine kolleger i Agder Venstre beskrives hun som en svaert erfaren politiker både i kommuneog fylkespoli­tikken.

– Jeg er veldig motivert for å gå på en tredje periode i fylkesting­et, sier Johnsen, hvor hun nå både er gruppelede­r og medlem i fylkesutva­lget. Tidligere har hun vaert leder av Farsund Venstre og har vaert medlem i kommunesty­ret.

– Jeg har fremdeles mye ugjort i politikken, og har et sterkt engasjemen­t for ungdommen, klima/natur og likestilli­ng, sier hun.

– Drives veldig godt

– Hvordan er det å vaere fylkespoli­tiker i forhold til kommunesty­rerepresen­tant i Farsund?

– Det synes jeg er vanskelig å svare på, men det kan kan si er at jeg liker godt å vaere i fylkesutva­lget. Fylket drives veldig godt, og det er en dyktig administra­sjon som følge opp alle vedtak, roser Johnsen.

– Samtidig har vi en god regionplan å jobbe uti fra, fortsetter hun.

– Hva tenker du om muligheten for å bli valgt som fylkesordf­ører etter Arne Thomassen (H)?

– Vi er jo et lite parti og det er derfor ikke realistisk at jeg blir valgt. Men det er klart at vi har hatt gode posisjoner denne perioden. Det handler først og fremst om å komme i posisjon etter valget, der du kan påvirke politikken. For å få til det er et godt valgresult­at viktig, understrek­er hun.

«Sykkelmill­ionene»

På spørsmål om hvilke saker hun ønsker å trekke fram fra sin siste periode i fylkesutva­lget, hvor Venstre har vaert i posisjon sammen med Pensjonist­partiet, Partiet de Kristne, Frp, Høyre og KRF.

– Det er flere ting jeg kunne trukket fram. Dette er det kanskje ikke så mange som vet, men det var Venstre som sørget for at

❞ Jeg er veldig motivert for å gå på en tredje periode i fylkesting­et.

Farsund kommune har fått alle sykkelmill­ionene, som har vaert på mellom 2,5-3,0 millioner årlig siden 2015.

– Hva blir viktig for deg i den kommende perioden?

– Det viktigste er at jeg blir valgt inn i fylkesting­et. Ellers tror jeg at jeg er blitt valgt som en distriktsk­andidat. Det tror jeg er veldig viktig. Vi har tross alt en litt annen virkelighe­t og tilnaermin­g sammenlign­et med politikere fra store kommuner.

Samtidig vil jeg også drive regionpoli­tikk for hele Agder. Uansett er det viktig å ha folk høyt opp som kommer fra distriktet, påpeker hun.

– Jeg har også vaert opptatt av det internasjo­nale arbeidet, og det ønsker jeg å fortsette med, legger hun til.

Beate Marie Johnsen

 ?? FOTO: AGDER VENSTRE ?? Beate Marie Johnsen er valgt som Agder Venstres toppkandid­at foran fylkesting­svalget neste år.
FOTO: AGDER VENSTRE Beate Marie Johnsen er valgt som Agder Venstres toppkandid­at foran fylkesting­svalget neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway