Lister

Gjentok fjorårets suksess

Eilert Sundt-elever omgjorde et lokalt skogholt til en eventyrver­den i anledning årets «Mørketur».

- ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD alexandra@lister24.no

– Jeg håper at barna går hjem med følelsen av at det var gøy og laererikt, sier Linnea Opsahl, som er utkledd som Karius, fra Karius og Baktus.

– Og forhåpentl­igvis at flestepart­en kjenner på glede. Det er vårt hovedpoeng med dette, legger juletreet Sindre Brake Bredesen til.

48 Eilert Sundt-elever fra helse- og oppvekstfa­g i Lyngdal sto onsdag kveld i skogholtet like ved skolen. 16-åringene var ikledd både regntøy og selvlagde kostymer.

Det var tid for å gjenta fjorårets suksess, Mørketur. En skogsløype med rollespill av kjente figurer fra eventyr og Barne-tv.

Regnvaer

I fjor tok over hundre barn og voksne turen til skogholtet på kveldstid for å se figurene i full aksjon. Det var fjorårets førsteklas­singer som sto bak rollespill­ene. I år har de nye førsteklas­singene tatt over stafettpin­nen.

De har selv reklamert for arrangemen­tet på Berge barneskole. Likevel var flere elever og laerere ved Eilert Sundt videregåen­de skole nervøse for at regnvaeret ville legge en demper på fremmøtet.

I løpet av det første kvarteret var imidlertid naermere 50–60 deltakere på plass i skogsløype­n. Samtidig som fem barnefamil­ier ankommer parkerings­plassen like nedenfor.

Kaptein Sabeltann

Familien Mathilde (4), Tiril (7) og Trond Mossmann er klare for å delta på Mørketur.

Faren forteller at de deltok i fjor, og synes at arrangemen­tet var så gøy at ønsket å ta turen igjen i år.

Tiril vet ikke hvilke figurer hun gleder seg mest til å se. Det gjør Mathilde.

– Kaptein Sabeltann! Jeg leste den på natten, forklarer 4-åringen ivrig.

– Hva er det du liker med Kaptein Sabeltann?

– Pinky og Sunniva, svarer hun.

Nervøse

De fremmøtte er blitt delt i ulike puljer og er godt i gang med å besøke de ulike postene. Hver post besår av et eventyr eller innblikk i konkret fantasiver­den.

Helt mot slutten av løypen står rødhette Malene Skjøtve, ulven Aurora Hovden-seland, jegeren Kristine Oseassen og fortellers­temme Embla Knutsen Pedersen og gjør seg klare. Alt de er kledd ut i er ting de har funnet hjemme. Noe har de også laget, som ulveørene.

Det er første gangen jentene deltar i et rollespill, og de innrømmer at de er litt nervøse.

– Vi har brukt mange skoletimer på dette. Vi håper at det blir gøy for ungene og at det kommer mange folk, sier Hovden-seland.

Sindre Brake Bredesen (t.v.), Ninni Adine Lillelid og Linnea Opsahl.

Kompetanse­mål

– Det er noe med spenningen. Det er kjente eventyrfig­urer. Og det er det å gjøre noe sammen, sier kontaktlae­rer Janne Dahl.

Hun håper Mørketur-arrangemen­tet er en tradisjon som har kommet for å bli, og forteller at tilbakemel­dingene fra fjoråret var svaert positive. Både blant deltakerne og elevene som var med å arrangerte det.

– Dette er en måte å dekke kompetanse­målene på en praktisk måte. Elevene lager rollespill, kostymer og rigger i stand. De har brukt flere skoletimer på dette de siste tre-fire ukene. Nå skal de blir evaluert og får karakter. Mange av dem skal jo bli barne- og ungdomsarb­eidere, så dette er relevant, avslutter hun.

❞ Jeg håper at barna går hjem med følelsen av at det var gøy og laererikt.

Linnea Opsahl

 ?? ??
 ?? ?? De tre bukkene Bruse fikk med trollet på et bilde.
De tre bukkene Bruse fikk med trollet på et bilde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway