Lister

Tok over tabelltopp­en med ny seier

Til tross for utfordring­er med forsvaret kunne Lyngdal-kvinnene gå seirende ut av torsdagens kamp på hjemmebane mot Lund.

- ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD alexandra@lister24.no

– Energien var der i dag. Det var ikke en spiller som gjorde at vi gikk av med seieren, det som gjorde det var at de jobbet som et lag, sier trener Arild Andreassen.

Torsdag kveld sto Lyngdals håndballkv­inner i 4. divisjon klare på hjemmebane, for å møte Lund.

Utskiftnin­g

Andreassen forteller at de var svaert spente i forkant, da Lund nylig har skiftet ut svaert mange av spillerne sine. De visste derfor ikke hva som ventet dem denne fredagskve­lden i Lyngdalsha­llen.

Det første målet scores 36 sekunder inn i kampen av Lund. 10 minutter og 38 sekunder inn i kampen tar Lyngdal over ledelsen. Det holder seg jevnt, og etter førsteomga­ng går Lyngdal i garderoben med ett poeng mer enn motstander­ne. Stillingen er 18–17.

Seks minutter og seks sekunder inn i andreomgan­g har

Lund igjen tatt over ledelsen. Det holder seg svaert jevnt inn mot de siste fire minuttene av andreomgan­g, da Lyngdal-spillerne Hanna Lusi Walla og Ane Tesaker Belland scorer to mål på rad.

Kampen ender 30–28 til Lyngdal.

– Kanonbra

– Det er alltid deilig å vinne. Jeg er fornøyd med at vi har vunnet våre fire første, sier trener Arild Andreassen.

– Hvordan vil du oppsummere kampen?

– I dag gikk det veldig i bølger. Opp og ned. Spesielt i forsvar. Til tider jobbet vi kanonbra, til tider datt vi veldig ut. Fryktelig mye stang ut i dag, men sånn blir det av og til. Det var litt Texas mot slutten av førsteomga­ng.

FAKTA▸

Lyngdalsha­llen, Lyngdal.

4. divisjon, kvinner.

Lyngdal (mål i parentes):

Karianne Lervik Kvåvik, Stine Stensøy, Solveig Årnes, Hanna Lusi Walla (5), Nora Hansen Odberg (3), Sarah Farbrot Sakariasse­n (4), Ane Tesaker Belland (2), Ingrid Årnes (2), Liv Cecilie Omland (3), Benedicte Larsensolh­aug (1), Emilie Berhus Johansen (8) og Maylinn Sivertsen.

Litt unødvendig oppjaging, men stort sett veldig mye bra spill, forteller treneren.

Tøffere på søndag

– Det var en kjempegøy kamp. Lund er kjempegode, og har en god keeper. Det var hardt i dag. En slitsom kamp å kjempe. Men så det ble en skikkelig lagseier, sier spiller Ane Tesaker Belland etter kampen.

Belland mener at Lyngdalspi­llerne hadde en god dag, men at de bommet litt og kunne hatt et bedre forsvar. Etter førsteomga­ng ble laget enige om at de skulle flytte beina mer.

Allerede søndag er håndballkv­innene klare for en ny kamp. Da mot Øvrebø.

– Da skal vi vaere litt tøffere i forsvar, og sette flere mål, sier Belland.

– På søndag håper jeg at vi går på banen med den samme energien som i dag, og at vi klarer å holde forsvaret hele kampen. Jeg har absolutt troen på at det går, sier trener Arild Andreassen.

Med torsdagens seier overtok Lyngdal tabelltopp­en - ett poeng foran rivalen FLIK. Farsundsla­get har imidlertid en kamp mindre spilt.

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Det ble en tøff kamp fredag kveld, men Lyngdal slo Lund 30-28.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Det ble en tøff kamp fredag kveld, men Lyngdal slo Lund 30-28.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway