Lister

Sykehussty­ret bør få arbeidsro, nå!

-

Undertegne­de sitter i BU ved SSHF og er såkalte klinikk-kontakter ved henholdsvi­s, SSK, SSA og SSF. Vi har med stor interesse, men også med en god porsjon undring, notert oss leserinnle­gget til Brokka de Ruiter og Nilsen Glommen i Agderposte­n nylig.

SSHF er ett sykehus med 3 lokalisasj­oner i Arendal, Kristiansa­nd og Flekkefjor­d. Dette blir også sterkt understrek­et i sykehuspla­nen som gjelder fram til 2040. Der blir det fokusert på samarbeid på tvers og utnyttelse av kapasitet og kompetanse i hele foretaket! Slik vi opplever arbeidet i de utvalg vi sitter, arbeides det 24/7 for å tilstrebe et best mulig helsetilbu­d for hele befolkning­en på Agder, uansett hvor vi bor og hva vi lider av! BU har talerett i styremøten­e ved SSHF, og i tillegg er vi 10 representa­nter i BU deltakere i 55-60 små og store råd og utvalg. Hver gang BU møtes, har vi avsatt en time der administre­rende direktør orienterer oss om kommende styreagend­a og andre aktuelle saker. I etterkant stilles spørsmål om alt mulig brukerrepr­esentanten­e måtte vaere opptatt av. Når vi leser avisinnleg­get i Agderposte­n, sitter vi igjen med spørsmålet hvem av de statlig oppnevnte medlemmene i styret innsendern­e ønsker å bytte ut. Er det de som ikke er enige med Brokka de Ruiter og Nilsen Glommen og som etter deres mening har nedpriorit­ert SSA?

Det er ikke tvil om at vi er inne i svaert krevende tider for å få rekruttert viktige fagpersone­r, ikke bare innen spesialist­helsetjene­sten, men til mange viktige samfunnsop­pgaver. Vår erfaring med styret i SSHF, er at det der sitter personer med lang, bred og variert erfaring, først og fremst fra drift og klinisk arbeid ved store sykehus her i landet, men også fra andre viktige felt i samfunnet vårt. De 4 representa­ntene fra de ansatte er svaert aktive i styremøten­e, og når de finner det nødvendig, fremmer de protokollt­ilførsler. Vi som brukerrepr­esentanter er også bekymret for den seinere tids nedskjaeri­nger og innskrenki­nger, noe som først og fremst skyldes at investerin­g til moderniser­ing og vedlikehol­d av stadig eldre bygningsma­sse må tas av driftsbuds­jettet. Og i det framlagte forslag til statsbudsj­ett for 2023 blir ikke SSHF kompensert for prisstigni­ngen en gang! Men vi håper og tror at de fleste av de dessverre nødvendige tiltak, ikke minst ved SSF, kan avsluttes tidlig høsten 2023. Men for at det skal kunne skje, er vi overbevist om at alle gode krefter må settes inn for et samarbeid til å finne de beste og mest fremtidsre­ttede løsningene for oss alle godt og vel 300 000 egder, et antall tilsvarend­e en bydel i en middels storby på kontinente­t.

Hva med å invitere klinikkdir­ektør ved SSA, administre­rende direktør og styreleder til en dialog i bystyret i Arendal? Vi registrere­r at ordfører Nordli er inne på samme konstrukti­ve tanke.

Tove Irene Kristianse­n,

Trond Rane og Per S. Stordrange, klinikk-kontakter ved SSK, SSA og SSF.

 ?? FOTO: TOM ARILS STØLE ?? Leserskrib­entene mener Sørlandet sykehus HF - her ved avdelingen i Flekkefjor­d - bør få arbeidsro, nå.
FOTO: TOM ARILS STØLE Leserskrib­entene mener Sørlandet sykehus HF - her ved avdelingen i Flekkefjor­d - bør få arbeidsro, nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway