Lister

For 25 år siden

-

JOHN NYSTED ble tildelt kulturpris­en i Farsund for 1997. Utvalg for kultur la spesielt vekt på hans «uegennytti­ge personlige innsats gjennom mange år for kommunens kulturliv». Nysted hadde siden 1980 vaert leder for Farsund folkeakade­mi. Han hadde også i mange år vaert aktiv på andre områder, som Lista ungdomslag, gammeldans og trekkspill­klubb. – Dette var veldig uventet. Jeg har har aldri vaert innom tanken på at jeg var aktuell i denne sammenheng, sa en glad prisvinner.

PAUL OG FINN Heskestad åpnet dørene til distriktet­s største blomsterfo­rretning, strategisk plassert midt i Vanse sentrum, med Vanseheim som naermeste nabo. Hele 170 kvadratmet­er var fylt opp med blomster, planter, krukker, vaser og pynteting. Den nye butikken var litt av en overgang fra den vesle butikken Grønhaug tidligere hadde i Vanse.

KJELL INGEBRETSE­N hadde planer om å bygge motorsykke­lsenter, en såkalt «roadstatio­n», til 50 millioner kroner i Herdalen. Dette var ment å bli et sted hvor Harley-elskere

kunne få mat, drikke og underholdn­ing. Ølbevillin­g var en forutsetni­ng. Et unikt museum var også med i planene for motorsykke­lsenteret, men først måtte alle brikkene falle på plass når det gjaldt finansieri­ng og regulering.

FARSUND-RÅDMENNENE Geir Røkkum og August Salvesen la frem et meget offensivt forslag til 1998-budsjett. Det var avsatt 49 millioner kroner til de tre største prosjekten­e, Eilert Sundt videregåen­de skole med ballhall og bibliotek, sykehjem og nytt administra­sjonsbygg. Det totale investerin­gsbudsjett­et var på 77,8 millioner. Av dette skulle 64,5 millioner lånes.

SJÅFØRENE på Sørlandsru­ta nektet å ta med passasjere­r på siste buss fra Lyngdal til Farsund om lørdagskve­lden dersom de ikke fikk politiesko­rte. Festglade ungdommer fra Lyngdal gjorde bussturen til et mareritt for sjåfør og andre passasjere­r med bråk, øldrikking og haerverk. Lyngdal-lensmann Jan Frostestad så alvorlig på saken og lovet politiesko­rte på lørdagskve­ldens «ungdomsbus­s».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway