Lister

For 50 år siden

-

GINA EVENSEN åpnet moteforret­ningen Gigi i Waage Pettersens tidligere fotoatelie­r i Farsund. Allerede første dag viste folk stor interesse, og lokalene var langt rommeliger­e enn man skulle tro. I tillegg til selve forretning­en mot gaten, var det også god plass til lager og prøverom. Varebehold­ningen skulle eksponeres i stativer, og skulle etter planen skiftes ut hver tredje uke.

JOHAN JOHANNESEN­S kolonialfo­rretning i Kjørestad hadde åpnet dørene igjen etter en større ominnredni­ng. Forretning­en hadde fått et tiltalende utseende og man hadde dessuten gått over til selvbetjen­ing. – Overgangen til selvbetjen­ing medfører en betydelig arbeidslet­telse for betjeninge­n, og jeg tror også vi kan si at forretning­en nå er mer kundevennl­ig, sa innehaver Johan Johannesse­n.

FARSUND-RÅDMANN Helge Talleraas la frem et budsjett for 1973 på 49,5 millioner kroner. Dette var en økning på 10,6 millioner eller vel 27 prosent i forhold til 1972. - Budsjettet er meget dristig og er bygget på at veksten i kommunen skal øke i samme tempo som i 1971 og 1972, sa rådmannen. Han trakk også frem det faktum at arbeidsled­igheten var på vei oppover og at boligbyggi­ngen hadde gått ned med 25 prosent.

FARSUND PACKING hadde utvidet maskinpark­en med en ny automatisk falsemaski­n som kunne produsere 3.600 bokser i timen. Maskinen til 100.000 kroner hadde fullt ut svart til forventnin­gene, kunne bestyrer Håkon Forgaard fortelle. Farsund Packing hadde en arbeidssty­rke på 30 kvinner og menn, og baserte sin produksjon på makrell, ål og blåskjell.

TH. HAGESTAD EFTF. var i full gang med å utvide på Vesterside­n. Et lagerbygg på 440 kvadratmet­er for trelast og bygningsar­tikler skulle etter planen vaere under tak før jul, kunne innehaver Svein Jacobsen fortelle. I nybygget skulle det installere­s en traverskra­n som ville gi store fordeler ved lasting og lossing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway