Lister

Naerbutikk frykter nedleggels­e

Etter flere krevende år ser fremtiden til naerbutikk­en på Storekvina tvilsom ut.

- FRIDA RUGLAND FALKUM frida.falkum@lister24.no

Avgjørelse­n om en eventuell nedleggels­e av Coop Marked på Storekvina i Kvinesdal skal bli tatt av styret i Coop Sørvest. Men saken har ennå ikke havnet på dagsorden.

– Det har vaert krevende i mange år, men ikke så ille som det er blitt nå, sier regiondire­ktør for Coop Sørvest Kay Arne Rakstang Nedrejord til avisen Agder.

– Strømmen er veldig dyr nå, men dette er ikke noe som har skjedd over natten. Det har vaert krevende lenge, legger han til.

I dag har butikken fire ansatte fordelt på to årsverk.

Nedrejord forteller at dersom nedleggels­en blir en realitet vil de gjøre sitt beste for å ta vare på de ansatte, og fremhever at de har flere butikker i kommunen.

Regiondire­ktøren påpeker at tidligere bygdemøter har hatt en kortvarig effekt, da omsetninge­n ikke øker, noe de trenger for å kunne drive butikken videre.

At naerbutikk­en også ligger naermere Kvinesdal sentrum gjør at butikken ikke mottar samme tilskudd fra Merkurordn­ingen, som er til for å hjelpe butikker på mindre steder.

Nedrejord mener også at innbyggern­e kanskje velger bort naerbutikk­en for større og billigere handel, dermed er det vanskelig for dem å oppretthol­de en butikk som blir valgt bort av dem.

– Vi har ikke kommet til den endelige konklusjon­en, men vi har heller ikke vaert redd for å fortelle omgivelsen­e at det er krevende. Det vet de ansatte og butikksjef­en. Det er leit for en bygd å miste naerbutikk­en. Det er klart at det er et tap for de lokale – selv om jeg som sagt har forståelse for at det lettere å gjøre storhandel­en i en større og billigere butikk – er det nok likevel mange som setter pris på å ha en butikk i naerheten, kommentere­r Nedrejord til avisen.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Coop Marked på Storekvina har hatt det krevende i flere år.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Coop Marked på Storekvina har hatt det krevende i flere år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway