Lister

Vil søke om å få godkjent samlokalis­ering

Formannska­pet gikk torsdag inn for å slutte seg til brannsjefe­ns anbefaling om å søke om å få godkjennel­se om at brannstasj­onen i Farsund kan betjene hele kommunen.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Det er per i dag to brannstasj­oner i Farsund kommune, en i Lundevågen og en ved Cirkle K i Vanse, hvor også ambulansen holder til. Hvis formannska­pets vedtak går gjennom i kommunesty­ret, vil brannstasj­onen i Vanse bli lagt ned, om søknaden om samlokalis­ering blir godkjent.

Ville utsette

Ingrid Williamsen (Frp) og Ernst Mathiassen (H) var ikke enig i innstillin­gen.

– Jeg ønsker å utsette saken til vi har alle analyser tilgjengel­ig. Altfor viktig sak til å ta stilling til på et lite grunnlag, sa Williamsen.

– Støtter Ingrid Williamsen. Dette er ikke utredet godt nok, mente Høyre-politikere­n.

De fikk ikke med seg resten av formannska­pet på utsettelse­sforslaget og saken ble derfor behandlet, hvor det igjen endte støtte til kommunedir­ektørens anbefaling om samlokalis­ering. Williamsen og Mathiassen ønsket å utrede den tidligere yrkesskole­n i Vanse som alternativ, men ble ikke hørt her heller.

Trygghet

Brannsjef Knut Berg Bentsen i Brannvesen­et Sør var til stede i formannska­pet torsdag. Han ga først en orienterin­g om situasjon, før han under behandling­en av saken var tilgjengel­ig for spørsmål fra politikern­e. Her fikk har blant annet spørsmål fra Jostein Alvestad Kydland om folk kunne føle seg trygge, om det i framtiden kun vil vaere en brannstasj­on i Farsund.

– Ja, svarte han kjapt. Og Berg Bentsen mener Lauervik Terrasse er en god plassering for samlokalis­eringen av brannstasj­onene.

– Det er arbeidskra­v om å vaere på stasjonen på fire og seks minutter, som er veldig strengt, men vi klarer veldig greit å rekruttere folk i Lauervik.

Alternativ­et som formannska­pet ønsker å gå for betinger i første rekke en fullsprink­let Listaheime­n. Da vil kravet til utryknings­tid økes til 20 min,

❞ Det er arbeidskra­v om å vaere på stasjonen på fire og seks minutter, som er veldig strengt, men vi klarer veldig greit å rekruttere folk i Lauervik.

Knut Berg Bentsen

og løses med et garantert vaktlag fra stasjonen i Lundevågen. Berg Bentsen kunne ikke svare på fullsprink­lingen vil koste da han besøkte formannska­pet.

Det er kommunesty­ret som tar den endelige beslutning­en i saken.

 ?? FOTO: BRANNVESEN­ET SØR ?? Brannsjef Knut Berg Bentsen i Brannvesen­et Sør IKS vil trolig søke om å få godkjent brannstasj­onen i Farsund til å betjene hele kommunen.
FOTO: BRANNVESEN­ET SØR Brannsjef Knut Berg Bentsen i Brannvesen­et Sør IKS vil trolig søke om å få godkjent brannstasj­onen i Farsund til å betjene hele kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway