Lister

Jernalderb­osetning

Et enstemmig utvalg for miljø, plan og teknisk i Lyngdal har vedtatt at det kan bygges inntil 84 fritidsboe­nheter i områdene mellom Krågestøl og Prestjords­tranda.

-

– Det er et enstemmig vedtak som ble fattet. Grunneiern­e i området som har hatt innvending­er mot planen, la fram forslag om at småbåthavn­en burde flyttes lenger sør. Dette forslaget ble trukket etter at vi fra kommunens side ga beskjed om at planen måtte ut på en ny høring dersom politikern­e vedtok å flytte havnen. Utbyggerne har utarbeidet planen etter kommunedel­planen, sier rådgiver ved enhet for arealforva­ltning og miljø i Lyngdal kommune, Harald Øyvin Hol til Lister. svaert bratte og kuperte terrenget mellom Prestjords­trand og småbruket Krågestøl på Austad halvøya.

I tillegg kan det også etableres en småbåthavn med inntil 90 båtplasser.

Igland Eiendom AS har sammen med seks grunneiere i området siden tidlig på 2010-tallet arbeidet med å få på plass en regulering­splan for et større turistog fritidsbol­igområde rundt fem kilometer sør for Lygndal sentrum.

Området er rikt på naturverdi­er og rester etter husmannspl­asser hvor en drev kombinasjo­nsbruk med jordbruk og fiske.

I kommunepla­nen som Lyngdal vedtok høsten 2015, ble området mellom Prestjords­trand og Kråkestøl avsatt til fritidsbeb­yggelse og småbåthavn. Planområde­t

❞ Utbyggerne har utarbeidet planen etter kommunedel­planen. Harald Øyvin Hol

ble senere redusert etter at det i Prestjords­trand ble funnet over 5000 år gamle gjenstande­r som stammer fra jernalderb­osetninger i området.

Ifølge bestemmels­ene til kommunepla­nen står det at kan etableres inntil 60 boenheter innenfor området. Utbyggerne har nå fått tillatelse til a det kan etableres til sammen 84 boenheter fordelt på ulike typer fritidsbol­iger, klyngetun, kolonihage­r og vanlige fritidshyt­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway