Lister

Mange menneskemø­ter

Daglig leder Torstein Salvesen for Nullvisjon­en i Lister-regionen går snart av med pensjon. Så mange som 33 personer ønsker å ta over jobben hans.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Torstein Salvesen har jobbet som regionlede­r for Nullvisjon­en i Lister siden sensommere­n 2012. Neste år venter pensjonist­tilvaerels­en, etter nesten 11 år i jobben. Siste arbeidsdag er trolig en gang i april.

– Etter april skal litt avspaserin­g og ferie avvikles. Nøyaktig sluttdato har vi ikke satt da dette avhenger litt av når en ny person kan starte, for vi satser på et par måneder overlappin­g. Trolig blir det litt flytende overgang, opplyser Salvesen.

Hvem som overtar jobben er ikke klart ennå. Interessen blant potensiell­e arvtagere har vaert god; 33 personer søkte jobben.

– Vi har invitert fire personer av 33 til samtale. Vi er svaert godt fornøyd med søkergrunn­laget. Her var det utfordrend­e å velge ut blant mange gode, sier personalrå­dgiver i Lyngdal kommunes enhet for organisasj­on og utvikling, Ida Marie Meland Eikebrok.

Salvesen karakteris­erer de fire som har vaert på intervju som meget sterke kandidater. Se hele søkerliste­n nederst i saken.

Stortinget vedtok i 2002 en Nullvisjon.

Dette er en visjon om ingen drepte eller hardt skadde i vegtrafikk­en.

Nullvisjon­en Agder driver holdningss­kapende arbeid overfor hele befolkning­en. Agder Fylkeskomm­une står for all finansieri­ng av Nullvisjon­en Agder. Det er totalt tre regionlede­re som er ansatt i hver sin vertskommu­ne der de også har kontor og lager.

– Dette er en god ordning som gir oss naerhet til organisasj­onen og også hele regionen, sier Salvesen, som altså leder Listerregi­onen.

Bjørn Ivar Bireland er leder for Lindesnes-regionen og Tom Erik Dønnestad Kristiansa­ndregionen.

– Vårt høyeste ønske er en fjerde medarbeide­r i området helt øst i Agder for å få et likeverdig tilbud til eksempelvi­s alle skoler også i østre del av Agder, sier Salvesen.

– Hva er ditt beste råd på veien for ny regionlede­r?

– Den nye Nullvisjon­slederen bør videreføre de tiltakene og prosjekten­e vi tre medarbeide­re har sammen i dag, men han/hun vil forhåpentl­igvis også prege jobben med sine personlige styrker og tilnaermin­ger. Det er ingen fasiter.

– Hva er det mest givende med jobben?

– Det er flott å treffe masse mennesker fra barnehagea­lder til medlemmer i pensjonist­foreninger. Størst fokus er det på barneskole, ungdomssko­le og videregåen­de skole. Kommunene og skolene har fantastisk­e kontaktper­soner og samarbeids­partnere. Gjennom årene har det blitt over 650 kurs der jeg har møtt cirka 38.000 mennesker, forteller Torstein Salvesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway