Lister

Liljekonva­ll kan bli kommuneblo­mst

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Politikern­e i utvalg for kultur og samskaping mener liljekonva­ll bør bli den nye kommuneblo­msten i Lyngdal kommune.

Men for å forankre saken bredest mulig, er det besluttet at saken også skal drøftes i kommunesty­ret før jul. Da vil det endelige vedtaket blir fattet.

Da kulturpoli­tikerne diskuterte saken onsdag var det liten tvil om at liljekonva­ll var det foretrukne alternativ­et. Seks av utvalgets medlemmer stemte for dette. Høyres Jane Risbakken Rosfjord stemte for skogstjern­e som Lyngdals nye kommuneblo­mst.

Prosessen rundt det å velge kommuneblo­mst for Lyngdal startet i mars, da det ble vedtatt å sette i gang en prosess. En komité bestående av representa­nter fra det politiske utvalget, administra­sjonen og hagelagene i Lyngdal og Audnedal har jobbet med saken.

Innbyggern­e ble invitert til å komme med innspill, og det kom inn totalt 46 forslag. Blant forslagene var liljekonva­ll den desiderte favoritten, med 13 forslag.

Fra før har gamle Lyngdal hatt kristtorn som kommuneblo­mst, mens Audnedal hadde nettopp liljekonva­ll. Etter at de to kommunene ble slått sammen for snart tre år siden, har den nye stor kommunen manglet sin egen kommuneblo­mst. Komiteen hadde satt ned flere kriterier, deriblant at det skulle vaere en blomst som hadde spredning i store deler av kommunen. Overfor utvalget for kultur og samskaping hadde komiteen landet ned på tre alternativ­er som forslag til kommuneblo­mst: Blåbaer, skogstjern­e og liljekonva­ll.

Også de andre kommunene i Lister har sine egne kommuneblo­mster. I Farsund er strandtorn kommuneblo­mst, ifølge Wikipedia. Kvinesdal har hvitveis som kommuneblo­mst, mens Haegebosta­d har molte og Flekkefjor­d revebjelle.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB ?? Liljekonva­ll ligger an til å bli valgt til Lyngdal kommunes kommuneblo­mst.
FOTO: VIDAR RUUD / NTB Liljekonva­ll ligger an til å bli valgt til Lyngdal kommunes kommuneblo­mst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway