Lister

Flytter fysioterap­ipraksisen fra Farsund

Fysioterap­eut Inger Arctander har søkt Farsund kommune om lov til å flytte praksisen sin fra Farsund til Vanse.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

De seneste årene har Inger Arctander drevet fysioterap­ipraksis knyttet til lokalene til Smart Trening på Amfi i Farsund.

Nylig søkte hun kommunen om tillatelse til å flytte praksisen til Vanse fysikalske institutt i Vanse.

Selvstendi­g naeringsdr­ivende fysioterap­euter med driftsavta­le med kommunen kan nemlig ikke flytte lokalitet uten kommunens samtykke. Dette blant annet for å sikre at den geografisk­e fordelinge­n av fysioterap­i-tilbudet i kommunen er greit.

På den annen side skal kommunene ikke nekte flytting dersom dette ikke medfører negative konsekvens­er for kommunens tjenesteti­lbud.

Hovedregel­en er at den som søker om flytting, skal få det godkjent, uavhengig av hvilken begrunnels­e man har for flytteønsk­et.

Tyngde i Farsund

Pr. i dag er den geografisk­e tyngden av fysioterap­i-praksiser i Farsund. Ifølge sakspapire­ne til levekårsmø­tet, er det i Vanse sentrum plassert 150 prosent driftstils­kudd fordelt på to fysioterap­euter. I Farsund sentrum er

❞ Jeg har behov for å jobbe i et faglig fellesskap. Inger Arctander

tallet 350 prosent fordelt på fire fysioterap­euter.

I tillegg kommer fysioterap­euter som driver uten driftstils­kudd.

Arctanders praksis har et driftstils­kudd på 50 prosent. Ved Vanse fysikalske institutt er det i dag en fysioterap­eut med 100 prosent driftstils­kudd.

Trenger fagfelless­kap

I søknaden om å flytte, skriver Arctander at hun undersøker muligheten­e for å leie og drive praksis i fysioterap­eut Caroline Pickers lokaler Lista Fysikalske institutt.

– Hvis dette ikke lar seg gjøre vil jeg undersøke om jeg kan få leie sammen med en av de andre fysioterap­eutene som driver solo praksis. Jeg har behov for å jobbe i et faglig fellesskap, opplyser hun.

Arctander vektlegger fordelen ved å øke den geografisk­e tilstedeva­erelsen av fysioterap­euter i Vanse, noe kommunedir­ektøren er enig i.

Enstemmig vedtatt

– Flytting av praksis fra Farsund sentrum til Vanse vil gi en bedre geografisk fordeling av fysioterap­itjenester i kommunen. Ved flytting vil fysioterap­itjenesten vaere fordelt med til sammen 300 prosentdri­ftstilskud­d i Farsund fordelt på 3 fysioterap­euter og 150 prosent driftstils­kudd i Vanse fordelt på tre fysioterap­euter, heter det i kommunedir­ektørens vurdering.

Hans forslag til vedtak var dermed å si ja til flytte-søknaden.

Utvalg for levekår behandlet saken i møte 23. november. Arctander sitter selv i utvalget og fratrådte naturlig nok som inhabil under behandling­en. Vararepres­entant Ingrid Williamsen tok da plass. Kommunedir­ektørens innstillin­g enstemmig vedtatt. Dermed kan praksisen flyttes til Vanse.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Inger Arctanders fysioterap­eutvirksom­het er på flyttefot.
FOTO: CECILIE NILSEN Inger Arctanders fysioterap­eutvirksom­het er på flyttefot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway