Lister

– Behovet for hjelp i Ukraina større enn noen gang

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Oddbjørg Orstad har tatt initiativ til å hjelpe noen av dem som trenger det aller mest, i krigsherje­de i Ukraina.

– Det er en del å administre­re, og jeg gjør dette gjennom organisasj­onen Aksjon for håp. Ukraina ligger mitt hjerte naer, så derfor ønsker jeg å bidra på denne måten, forklarer Orstad.

Det er altså snakk om å gi julepakker til enkeltpers­oner og familier som virkelig trenger det. Det er gjerne folk som sliter med rus, som trenger denne hjelpen mest. Da koronaen kom, ble mange som var til behandling sendt tilbake til sin familier, hvor det ofte var svaert kummerlige forhold.

– Etter at krigen kom er det enda flere som sliter. Behovet for hjelp i Ukraina er større enn noen gang, sier Orstad.

For to år siden gjorde hun noe lignende, men dette var før krigen.

– Da greide den vanlige ukrainer seg godt. Nå har også flere at dem behov for hjelp. Den gang samlet vi inn litt over 30.000 norske kroner, som man får ganske mye for i Ukraina. Gjennom organisasj­onen jeg er en del forsøker vi i tillegg skaffe strøm-aggregater, sier hun.

For noen dager siden opprettet Oddbjørg Orstad en Facebookko­nto, hvor det blant annet blir opplyst om hvordan man går fram for å hjelpe.

– Vi har gode kontakter i Vinnytsia-omådet i Ukraina, som vi stoler veldig på, og som kjøper inn gavene. Det er også dem som lager julepakken­e, siden de vet best hva fok trenger. Men mat og klaer er svaert viktig i denne sammenheng­en. Tanken er at tiltaket skal vare til jul, sier hun, og legger til:

– Det er også mulig å kontakte meg, eller Aksjon for håp om man ønsker å bidra, sier Oddbjørg Orstad.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Oddbjørg Orstad er igjen klar til å hjelpe nødstilte i Ukraina.
FOTO: PRIVAT Oddbjørg Orstad er igjen klar til å hjelpe nødstilte i Ukraina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway