Lister

Høyrebacke­ns jubelkveld

- KARL BIRGER SAELØR kb.salor@gmail.com

Lokaloppgj­øret mellom Kvinesdal og BFS i august 2003 ble en jubelkveld for BFS sin angrepsvil­lige høyreback Erik Rydland.

Med to perler av noen scoringer var han sterkt delaktig i at de blågule fra Farsund kunne reise hjem fra Kvinesdal med 3-2 seier.

– En Figo og en Ronaldo, smilte en fornøyd Rydland etter kampen.

Men det var hjemmelage­t som tok ledelsen ved Tommy Tønnessen på straffespa­rk etter 25 minutter. Jostein Ekeland forårsaket straffespa­rket da han kom for sent i en takling.

To minutter før pause kom utligninge­n til 1-1. Fra utenfor hjørnet av 16-meteren skrudde Rydland ballen inn i krysset bak keeper.

Det var heller ikke noe å si på kvaliteten da høyreback Rydland slo til igjen 25 minutter ut i 2. omgang. Et perfekt slått frispark fra 18 meter havnet i nettet like under tverrligge­ren.

Med ledelse og høyt press så det ut som om BFS hadde seieren i lomma, men kvindølene ville det anderledes. Bare tre minutter etter Erik Rydlands 2-1 scoring sørget Geir Førland for utlikning.

I slike situasjone­r er rutine viktig, og ti minutter før slutt avgjorde venstrebac­k John Bekkeheien kampen. Han headet en corner hardt og brutalt inn bak Kvinesdals keeper.

3-2 ledelsen klarte BFS å holde på og dermed kunne spillere og trener Anders Birkeland slippe jubelen løs.

– Jeg er fornøyd. Litt rotete til tider, men når vi scorer de to siste målene på akkurat det vi har trent på så er det moro. I lokaloppgj­ør er det ofte slik at de som er best trent vinner og idag viser vi at vi et både bedre trent og bedre til å score mål enn Kvinesdal, sa Bfs-treneren etter kampen.

BFS stilte dette laget: Hans Kristian

Hansen, Erik Rydland, Roar Herland, Jostein Ekeland, John Bekkeheien, Henning Tønnessen, Vidar Røtne, Esben Ertzeid, Frank Knutsen, Gaute Kjørrefjor­d, Hamid Johari. Innbyttere: Petter Salvesen, Truls Hegg Johansen, Terje Jacobsen.

BFS ble nummer seks i 4. divisjon i 2003. Kvinesdal kom på plassen foran.

Toppscorer på BFS ble Frank Knutsen fra Lyngdal med 11 mål.

Erik Rydland hadde andre sesonger mer offensive roller og scoret totalt 40 seriemål for BFS og FIL i perioden fra 1994 til 2006. Rydland var også innom IK Borhaug og var med på å slå FIL i lokaloppgj­ør i 1997.

?? FOTO: FARSUNDS AVIS ?? Erik Rydland har scoret mot Kvinesdal i 2003, og gratuleres av Petter Salvesen, Roar Herland, Vidar Røtne og Jostein Ekeland.