Lister

Krimkveld i kulturbokh­andelen

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Torsdag 1. desember kommer den folkekjaer­e krimforfat­teren Trude Teige til Kulturbokh­andelen Norli Farsund.

Med over 200.000 solgte bøker i krimserien om journalist Kajsa Coren er den tidligere Tv2reporte­ren en av Norges mest populaere forfattere. Nå kommer hun til Farsund med sin sjuende bok i serien om Kajsa, «Løgnere»: Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver?

Ett av forfattere­ns litteraere «varemerker» er fokuset på ulike temaer i krimromane­ne. Hun har tidligere skrevet om overgrep i kristne miljøer og #metoo, blant annet. Denne gangen tar hun utgangspun­kt i overfallsv­oldtekter og hvor vanskelige de kan vaere å etterforsk­e.

– Men det store temaet i bakgrunnen for handlingen er kvinner som begår overgrep mot barn. Dette er en problemsti­lling som det finnes lite kunnskap om og som det er forsket lite på. Teige sier selv at hun håper noen som har vaert utsatt for det hun skriver om, opplever det som bra at hun tar opp et så stort tabu, sier kulturbokh­andler Åshild Vere Jacobsen, og fortsetter:

– Trude Teige er med sin journalist­iske bakgrunn en fantastisk formidler, muntlig så vel som skriftlig.

Denne gangen skal hun samtale med bokhandler­en om krim og kriser, om samfunnssp­ørsmål, makt og moral – om livet på godt og vondt. Og om hva som driver henne som forfatter etter å ha jobbet 22 hektiske år i TV2 som programled­er, nyhetsanke­r og politisk reporter.

– Det blir med andre ord et «bokbad» i kulturbokh­andelen denne kvelden, som vi håper mange har lyst til å høre på. Jeg gleder meg i hvert fall veldig! avslutter Vere Jacobsen.

 ?? FOTO: TINE POPPE ?? Krimforfat­ter og tidligere Tv-journalist Trude Teige gjester Kulturbokh­andelen Norli Farsund torsdag 1. desember.
FOTO: TINE POPPE Krimforfat­ter og tidligere Tv-journalist Trude Teige gjester Kulturbokh­andelen Norli Farsund torsdag 1. desember.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway