Lister

Lys og varme

-

Lys og varme koster for tida. Det kjenner mange sterkt på økonomien sin enda, og vil kanskje kjenne det enda mer når kulda setter inn etter hvert i vinter. Det investeres hardt i produksjon av elektrisk kraft slik at det blir nok til alles behov framover, selv om det ser ut til å ta noe tid. Da blir det tilsvarend­e dyrt å bruke det som det er knapphet på.

Vi er inn i en årstid der det også er størst behov for lys og varme. Vi trenger det rundt oss, både for vår psyke og vår trivsel. Ingen trives i bare mørke – vi må ha lys. Etter hvert som årene går så trenger vi enda mer lys for å se godt og trives. Jula som er like rundt hjørnet er lysenes høytid uten sammenlikn­ing. Da tenner vi lys som aldri før. Da trenger vi lys.

Hvor kommer egentlig lyset fra, kan vi spørre. Opprinneli­g sier Bibelen oss at Gud skapte lyset på jorda og satte alt inni et godt system for at det skulle tjene oss best. Julas budskap kommer også med lys. Profeten Jesaja sier: «Det folket som vandrer i mørket, ser et stort lys. Over dem som bor i dødsskygge­ns land, stråler lyset fram». Jesus kom med lyset og varmen som vi trenger mer enn noen gang. Det er nok av mørke krefter som ødelegger for tida. Krig er bare et stikkord her. Lys og varme har alle mennesker behov av. Det er tiden for det nå. Lys og varme mellom mennesker og i mennesker – i deg og meg. Kan vi bidra med noe her? Ja, vi kan dele den varmen og det lyset vi har fått. Det blir ikke mindre igjen til oss for det. Hvordan vi kan dele det i juletida som naermer seg; det får bli vår store gode utfordring dette året!

 ?? ?? pastor i Lyngdal Misjonskir­ke.
pastor i Lyngdal Misjonskir­ke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway