Lister

Var i tvil om han ville overta

I lang tid følte Rune Edvardsen at han ikke passet inn i Sarons Dal. I søndagens episode av Plussprat åpner han opp om kallet han så fikk om å overta etter faren sin.

- FRIDA RUGLAND FALKUM frida.falkum@lister24.no

Rune Edvardsen fra Kvinesdal vokste opp med predikant, misjonaer og grunnlegge­r av Troens Bevis, Aril Edvardsen, som far.

I dag er han selv leder for misjonsorg­anisasjone­n, som holder til i Sarons Dal. Selv så han aldri for seg å ta over som leder etter faren, men så fikk han kallet.

Før han tok del i arbeidet til Troens Bevis var han sveiser i ti år. Han forteller til programled­er Egil Svartdahl at han følte han ikke passet inn i Sarons Dal.

– Jeg likte meg egentlig veldig godt i et vanlig vestlig arbeidsmil­jø hvor vitsene var litt både runde og firkanta og avlange og dette med sånn laidback miljø var ikke så fryktelig farlig. Jeg var glad i det. Og jeg trivdes fantastisk i de ti årene jeg jobbet i industrien, sier han i intervjuet på Plussprat, som er publisert på Youtube.

Men far, Aril så noe i sønnen sin, og Rune startet smått i organisasj­onen med å organisere møter, men ble fort mer involvert i arbeidet.

Nådde ut med musikken

Senere så han en mulighet til å bruke musikk for å nå ut til de som ikke møtte opp på kampanjer.

Han begynte å spille i Pakistan, og fortsatte til blant annet India, Indonesia og Afrika.

– Du så at jeg fikk faktisk på plass, framforbi den scenen, en god del som «de store guttene» aldri fikk. Fordi de kommuniser­te på en annen måte, så det var litt spesielt, forteller Edvardsen.

Edvardsen hadde takket nei flere ganger til tilbudet om å ta over for faren, men i 2007 tok han over.

Et år senere dør faren på reise i Kenya. Edvardsen forteller hvordan han opplevde det største vitnesbyrd­et sitt mens han og mor Kari Edvardsen besøkte faren etter hans død.

Ga seg selv prøvetid

Han forteller om tvilen som oppsto:

– Og her står jeg. Kan jeg det her? Det er jo ingen som vil tro på meg.

Han ville så gi Gud en prøveperio­de på 365 dager. Hvis det gikk nedover, går han.

I løpet av det første året økte virksomhet­en med 20 prosent og han ga Gud 365 nye dager, og 365 nye igjen. Etter dette hadde de en deal.

I dag har han vaert leder i nesten 15 år.

Hjerte for dem utenfor

Han har også startet Dinastifte­lsen, som driver et aktivt nødhjelpsa­rbeid for å sikre rettighete­r til barn og voksne i krigsherje­de og katastrofe­rammede områder. Edvardsen forteller om hvordan det gikk fra å skulle hjelpe en jente i Kongo etter hun ble utsatt for seksuelt overgrep til å drive bistand flere steder i Afrika og hjelpe vanskeligs­tilte barn.

– Du har et slags hjerte for de som var fattige, de som ramla utenfor, sier Svartdahl til Edvardsen.

– Jeg tror jeg ble født med at jeg så så mye som veldig ung da. Av forskjelli­ge ting som ikke de bare hadde i Kvinesdal. Så ble jeg nok preget av at verden var litt annerledes og at noen trengte å ta et tak, svarer Edvardsen.

 ?? FOTO: HARALD BØ/TV INTER ?? I søndagens episode av Plussprat forteller Rune Edvardsen (til venstre) til programled­er Egil Svartdahl om hvordan han endte opp som leder for Troens Bevis.
FOTO: HARALD BØ/TV INTER I søndagens episode av Plussprat forteller Rune Edvardsen (til venstre) til programled­er Egil Svartdahl om hvordan han endte opp som leder for Troens Bevis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway