Lister

Begravelse­sbyrå har fått ny eier og nytt lokale

Etter 44 år med drift har Grønhaug begravelse­sbyrå i Vanse blitt en del av Jølstad.

- FRIDA RUGLAND FALKUM frida.falkum@lister24.no

For to år siden fikk Paul Heskestad hjerneslag. Begravelse­sbyrået hadde allerede blitt overtatt av ny eier, men da helsa til Heskestad ble verre ble det for mye og det førte til at Jølstad kom inn i bildet.

Jølstad har lokaler over hele landet med hovedområd­e i Oslo. Tidligere i år kjøpte begravelse­sgiganten Lister begravelse­sbyrå og Lyngdal begravelse­sbyrå i tillegg til Grønhaug begravelse­sbyrå.

– Høy kvalitet

– Vi er et stort byrå, men vi prøver jo også å tilpasse oss de lokale forholdene. Så har vi ikke gjort de store, revolusjon­erende endringene her borte, for det er gjort en god jobb fra før. Det har blitt lagt et godt grunnlag og sånn sett har kundene også blitt vant til hvordan det skal vaere, forteller Ellefsen, byråleder i Jølstad.

– Men vi er veldig opptatt av noe vi kaller «Jølstad standard». Du skal kjenne deg igjen. Det skal vaere høy, høy, høy kvalitet. Og med disse folkene blir det høy kvalitet.

Samtidig som eierskifte­t ble gjort flyttet de også til nytt lokale. Steinar Heskestad, som er sønn av Paul Heskestad, følte det var det neste steget for dem.

– Vi fant ut at vi trengte litt større plass for å få plass til alt istedenfor å ha litt her og litt der, sier Heskestad.

– Det er mye bedre profilerin­g. Så vi liker det. Selv om det er et begravelse­sbyrå, er det fint å bli sett. Pleier å si at alle får bruk for oss en eller annen gang – sånn er det bare. Så da tenkte vi at vi skal ha et fint lokale som blir lagt merke til og skal bli godt å komme inn i og har gode folk – og det tror jeg vi har lykkes med. Så da er det bare å ta imot de som kommer og hjelpe de som best vi kan, og vi er ganske flinke, tilføyer Ellefsen.

Verdifull jobb

Ellefsen legger vekt på at det er kundene som er de viktigste. Han føler de fleste tror å jobbe i begravelse­sbyrå bare er å stelle med døde mennesker, men mener at det er mye mer enn som så.

– Å jobbe her er 5 prosent med døde mennesker og 95 prosent med de i familien som enda er levende.

– En begravelse er den viktigste seremonien vi har. For det første er det noe du gjør én gang, og bryllup kan du gjøre opptil flere ganger, smiler Ellefsen.

En som sier seg enig er gravferdsk­onsulent Elisabeth Lea. Hun har jobbet for Grønhaug siden før de ble en del av Jølstad.

– Jeg synes det er en veldig fin og takknemlig jobb. Jeg liker jo veldig godt å hjelpe mennesker med den siste reisen og gjøre det til en så fin dag man kan. Så jeg er veldig glad for denne jobben. Takknemlig og ser jo på det som en viktig og verdifull jobb, forteller Lea.

❞ Vi fant ut at vi trengte litt større plass for å få plass til alt istedenfor å ha litt her og litt der Steinar Heskestad

 ?? FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM ?? Grønhaug begravelse­sbyrå har fått ny eier og nye lokaler. Fra venstre: Frank Ellefsen, Elisabeth Lea og Steinar Heskestad.
FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM Grønhaug begravelse­sbyrå har fått ny eier og nye lokaler. Fra venstre: Frank Ellefsen, Elisabeth Lea og Steinar Heskestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway