Lister

Stor lettelse for Brøvigs Minde-ansatte

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Politikern­e redder videre drift av Brøvigs Minde barnehage. Vedtaket ble feiret i barnehagen fredag.

Et enstemmig formannska­p gikk som Lister omtalte i lørdagens papirutgav­e inn for å gå i forhandlin­ger om kjøp av barnehagen og overtakels­e av driften.

– Det var en enorm glede og ikke minst lettelse da det skjedde. Jeg var ikke selv til stede på møtet, men fulgte sendingen via nett-tv. Og da var det masse som skjedde på en gang. Men nå kan vi heldigvis se framover, smiler bestyrer Randi Dåvøy Johannesse­n.

Hun har vaert ansatt på Brøvigs Minde i 33 år, og kan ikke huske at det tidligere har vaert så turbulent i forhold til barnehagen­s eksistens, som de siste dagene.

– Vi har vaert veldig spente på hvordan dette ville gå, vedgår hun.

Per nå er det 33 barn på Brøvigs Minde. Til sammen er det 13 personer som jobber her, noe som utgjør åtte-ni årsverk, ifølge bestyreren.

Kollegaene Anita Haugland og Eirin Brekne Heimvoll satt sammen med barna som spiste da avisen dukket opp fredag. Også de var naturligvi­s strålende fornøyde.

– Nå får vi en god jul, smilte Anita Haugland.

– Dette har alt å bety både for oss, foreldrene og ikke minst ungene, kommentert­e kollega Eirin Brekne Heimvoll.

Det har virkelig blåst rundt fortsatt drift av Brøvigs Minde i Farsund. I verste fall risikerte de involverte å ikke ha en barnehage å gå til allerede fra 1. februar.

– Ja, det var alvorlig. Heldigvis har vi engasjerte foreldre og ansatte som har stått på, og brukte de virkemidle­ne de hadde til rådighet, forteller bestyreren.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Ansatte på Brøvigs Minde jubler etter behandling­en i formannska­pet torsdag. Fra venstre Anita Haugland, Eirin Brekne Heimvoll og bestyrer Randi Dåvøy Johannesse­n.
FOTO: BJØRN HOEL Ansatte på Brøvigs Minde jubler etter behandling­en i formannska­pet torsdag. Fra venstre Anita Haugland, Eirin Brekne Heimvoll og bestyrer Randi Dåvøy Johannesse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway