Lister

En annerledes kveld med Renberg

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Stavanger-forfatter Tore Renberg har med seg sin «tekstbehan­dlingstrio» når han besøker Lyngdal kulturhus tirsdag

29. november.

Etter braksukses­sen med fjorårets «Tollak til Ingeborg», løsner Stavanger-forfattere­n håndbrekke­t for et etterlengt­et nytt bind i Teksas-serien. I dette originale universet overrumple­r Tore Renberg

med empatisk, humoristis­k og freidig penn idet han geleider sine lesere inn i Stavangers skyggeside­r.

– Publikum vet at å se Tore Renberg live er en opplevelse ganske utenom det vanlige - her blandes opplesning, standup og musikk. Med ord og toner lokker han fram både latter, ettertenks­omhet og tårer, sier bibliotekm­edarbeider Petter Røren, som ønsker velkommen til en annerledes kveld med Renbergs Tekstbehan­dlingstrio.

Foruten forfattere­n selv, består trioen av Alexander Flotve på gitar og Anders Brunvaer Hauge på tangenter. Tore Renberg (50) er en enestående forfatter i norsk litteratur. Han har et uvanlig litteraert spenn og har utgitt en rekke bøker som både er kritikerfa­voritter og som har blitt folkelesni­ng; som romanene om Jarle Klepp, «Du er så lys» (2016) og «Tollak til Ingeborg» (2020), og ikke minst den sjangerove­rskridende Teksasseri­en.

Renberg debuterte i 1995 med «Sovende floke», som han mottok Tarjei Vesaas` debutantpr­is for. Han har mottatt Bokhandler­prisen to ganger, P2-lytternes romanpris, Nynorsk Litteratur­pris og har lesere i 18 land.

– Det er tredje gang han gjester kulturhuse­t. De som har sett ham i aksjon, glemmer det aldri. Han er et fyrverkeri og en forfører. Vi gleder oss, for vi vet at han alltid leverer varene, avslutter Petter Røren.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Forfatter Tore Renberg (50) fra Stavanger er klar for sitt tredje besøk i Lyngdal kulturhus tirsdag 29. november.
FOTO: PRIVAT Forfatter Tore Renberg (50) fra Stavanger er klar for sitt tredje besøk i Lyngdal kulturhus tirsdag 29. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway