Lister

Andrine (18) fikk stipend

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Andrine Rafoss (18) ble lørdag kveld tildelt Petter Solbergs stipend, på 150.000 kroner.

– Jeg er utrolig takknemlig og stolt over å få dette stipendet. Det er en aere i seg selv, og pengene kommer også godt med i forberedel­sene til neste sesong, sier Andrine Rafoss fra Konsmo i Lyngdal.

Bilsportga­lla

Stipendet ble tildelt i forbindels­e med den store Bilsportga­llaen, som samlet over 800 gjester som feiret norsk bilsport.

Da Petter Solberg i 2019 tok beslutning­en om å gi seg som bilsportut­øver på internasjo­nalt toppnivå, markerte Norges Bilsportfo­rbund sin takknemlig­het overfor den tidligere verdensmes­teren ved å opprette Petter Solbergs stipend. Forbundet har satt av 150.000 kroner årlig til stipendet.

Rafoss visste ingenting på forhånd, og innrømmer at hun ble tatt på sengen.

– Jeg ble veldig overrasket. Det er så stort og har enda ikke gått helt opp for meg, sier hun til Lister søndag morgen.

Solberg var selv opptatt med å feire sin mors 70-årsdag på lørdag, og var ikke til stede under gallaen. Men han deltok under overrekkel­sen via video.

– Rekrutteri­ng er viktig i all idrett, og jeg er glad for å kunne vaere med og bidra til å hjelpe fram norske talenter. At vi i tillegg får fram jenter som Andrine, som viser vei, og på den måten kan motivere enda flere jenter til å satse på bilsport er utrolig viktig, sier Solberg.

– Imponerend­e

Andrine Rafoss fra NMK Konsmo har oppnådd en rekke sterke resultater både innen bilcross, rallycross og racing. Hun startet årets sesong ved å først vinne første Nm-runde i rallycross og deretter første Nm-runde i racing. Sammenlagt i sesongen endte det med Nm-sølv i racingklas­sen GT4 og bronse i rallycross-nm for biler inntil 1600 ccm. Konsmo-jenta kjørte i tillegg inn til en andreplass i NMKS landsfinal­e i bilcross i konkurrans­e med over 30 andre kvinnelige førere.

– Andrines allsidighe­t er imponerend­e, og jeg mener det er viktig å forsøke seg i flere grener, for på den måten skaffe seg variert kjøretreni­ng, sier Petter Solberg.

Neste år har Andrine Rafoss ambisjoner om å kjempe i EM i rallycross.

– En av intensjone­ne med stipendet er å hjelpe norske førere som står foran en internasjo­nal satsing. Slik sett var Andrines planer vesentlige da vi valgte nettopp henne denne gangen, forteller Petter Solberg.

Ønsker flere jenter

Også presidente­n i Norges Bilsportfo­rbund, Finn Eirik Eilertsen hadde mange fine ord å si om NMK Konsmoføre­ren.

– Bakgrunnen for at stipendet ble opprettet er vårt håp om at de kommende generasjon­er skal la seg motivere av det pågangsmot og den lidenskap Petter alltid har hatt for bilsporten. Vi ønsker oss flere jenter i sporten vår, så Andrine Rafoss er på alle måter en verdig mottaker av stipendet. Det skal bli uhyre interessan­t å følge henne i årene som kommer, sier Eilertsen.

Andrine Rafoss ble hedret også tidligere denne måneden. Bare for noen uker siden ble hun tildelt Norges Idrettsfor­bunds vandrepoka­l for beste kvinnelige utøver i Norsk Motor Klubb (NMK) under deres gallahelg i Sandefjord.

Under helgens bilsportga­lla var 18-åringen også en av fem nominerte til å bli kåret til årets norske bilsportta­lent. I denne kategorien var det imidlertid Tobias Spangen (15) fra NMK Hamar som trakk det lengste strået. Rafoss var også nominert i fjor.

– Jeg hadde selvsagt et håp om at det skulle gå dette året. Men jeg kan ikke si at jeg er skuffet. Det var en hard konkurrans­e, og vinneren fortjente prisen, sier Andrine Rafoss.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Andrine Rafoss (18) fra Konsmo ble under den store bilsportga­llaen lørdag kveld hedret med Petter Solbergs stipend, og en sjekk på 150.000 kroner. Stipendet ble overrakt av generalsek­retaer Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportfo­rbund.
FOTO: PRIVAT Andrine Rafoss (18) fra Konsmo ble under den store bilsportga­llaen lørdag kveld hedret med Petter Solbergs stipend, og en sjekk på 150.000 kroner. Stipendet ble overrakt av generalsek­retaer Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportfo­rbund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway