Lister

Melder seg ut av partiet i protest

Øyvind Adolfsen ble plassert helt nede på 15. plass på Arbeiderpa­rtiets liste i Farsund. Nå melder han seg ut i protest.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no LARS ERIK HOLMEN LARSEN lars.erik@lister24.no

Som ventet ble Arnt Abrahamsen toppkandid­at, og gjenvalgt som ordførerka­ndidat på tirsdagens møte.

Ellers var det få overraskel­ser, bortsett ifra at Ap-representa­nt Øyvind Adolfsen etter møtet meldte seg ut av partiet. Og det til tross for at han ved forrige valg ble nominert på 25. plass, men ble kumulert inn på fast plass i kommunesty­ret. Foran det kommende valget neste år ble han nominert på 15. plass, altså 10 plasser høyere, men likevel et godt stykke opp til sikker plass.

Utmeldinge­n

Om utmeldinge­n skriver den avtroppend­e kommunesty­rerepresen­tanten Øyvind Adolfsen at:

«Jeg vil bare meddele at jeg på bakgrunn av gårsdagens nominasjon­smøte har meldt meg ut av Farsund Ap. Det er leit for velgere at det ikke er kandidater fra Borhaug som de kan stemme inn ved neste kommunesty­revalg. Jeg ønsker fortsatt å engasjere meg for utvikling av Borhaug og Farsund kommune, og utelukker derfor ikke videre deltagelse i politikken ved en senere anledning.»

Utover dette skriver han at han ikke ønsker å komme med ytterlige kommentare­r.

– Selv om han ikke er nominert på sikker plass kan han jo bli kumulert inn, av folk fra Borhaug for eksempel, sier Birkeland, som ikke helt skjønner hvorfor han plutselig valgte å melde seg ut.

– Leit

– Jeg synes jo det er leit når noen melder seg ut av partiet, fastslår leder av nominasjon­skomiteen i Farsund Arbeiderpa­rti, Anne Bente Birkeland, i kjølvannet av tirsdagens nominasjon­smøte.

– Det kan jo hende at han har vaert uenig i noen valg partiet har tatt, reflektere­r Birkeland. Det hører med til historien at Ap har åtte representa­nter i denne perioden. Hvor mange de får inn til neste valg er høyst usikkert.

På grunn av en 90-årsmarkeri­ng var ikke lederen av nominasjon­skomiteen i Ap Anne Bente Birkeland til stede under tirsdagens nominasjon­smøte.

– Men vi fire som satt i valgkomite­en var helt enig i forslaget vil la fram for nominasjon­smøtet, opplyser hun.

– Etter partiets program

Birkeland forteller at hun ikke visste at Adolfsen hadde trukket seg da avisen ringte onsdag ettermidda­g. Etter at hun fikk lest opp brevet han hadde sendt avisen, var hun enig i et det virket som bakgrunnen var den lave listeplass­eringen. Selv om det altså var 10 plasser høyere enn ved forrige valg.

– Hvorfor ble Adolfsen nominert «bare» som nummer 15?

– Jeg kan ikke svare i forhold til enkeltpers­oner. Generelt kan jeg si at det er flere ting vi legger vekt på, kjønn for eksempel. Hvor man bor og alder spiller også inn. Det vi legger saerlig vekt på når det gjelder våre topp- kandidater, så går det på om de har jobbet etter partiets program, og fulgt dette opp i denne perioden. Dette er noe vi ser nøye etter og vektlegger. At vedkommend­e jobber ut ifra det programmet man stiller til valg på, sier Birkeland.

– Dyktig politiker

Da Lister snakket med ordfører Arnt Abrahamsen kort tid før Adolfsen sendte epost, var han ikke blitt informert om utmeldelse­n.

– Det er veldig synd om dette stemmer. Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket da jeg så navnet hans så langt nede på listen, sa Abrahamsen.

Adolfsen gikk hardt ut mot ordføreren i en sak om leie av fiskemotta­ket i fjor og kom med påstander om tette bånd mellom Abrahamsen og konkurrend­e part om leie av lokalet.

Ordføreren er klar på at han ikke har en finger med i spillet for å få Adolfsen ned på listen.

– Den saken har vi lagt bak oss.

– Så dette var ikke «takk for sist»?

– Nei, det var det ikke. Jeg mener Øyvind er en dyktig politiker, som jeg helst skulle sett betydelige høyere opp på listen, om jeg fikk bestemme. Hadde jeg visst det du forteller nå, ville jeg snakket høyt for å få det til i går (under nominasjon­smøtet) også. Jeg kommer til å ta kontakt med Øyvind for å prate om dette, svarer ordføreren.

❞ Selv om han ikke er nominert på sikker plass kan han jo bli kumulert inn. Anne Bente Birkeland

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Øyvind Adolfsen vil likevel ikke stå på liste for Arbeiderpa­rtiet i Farsund.
FOTO: BJØRN HOEL Øyvind Adolfsen vil likevel ikke stå på liste for Arbeiderpa­rtiet i Farsund.
 ?? FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN ?? Leder av nominasjon­skomiteen i Farsund Ap, Anne Bente Birkeland, beklager at en person meldte seg ut av partiet i kjølvannet av partiets nominasjon­smøte.
FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN Leder av nominasjon­skomiteen i Farsund Ap, Anne Bente Birkeland, beklager at en person meldte seg ut av partiet i kjølvannet av partiets nominasjon­smøte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway