Lister

Har det beste drikkevann­et på Sørlandet

Vannverk i Farsund og Kvinesdal gikk til topps da Sørlandets beste drikkevann ble kåret torsdag.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

«Konkurrans­en fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukern­e oppmerksom­me på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventnin­ger man skal ha til godt drikkevann»» heter det i beskrivels­en til konkurrans­en.

Dette skjer sju år etter at de vant de samme klassene sist.

– Vi har gode folk som jobber med dette og et godt renseanleg­g, sier Anders Grimnes i Farsund kommune om hva som ligger bak det gode drikkevann­et.

Tore Tjørnhom i Kvinesdal kommune er naturligvi­s også svaert fornøyd med at de kan tilby det beste drikkevann­et fra grunnvanns­kilde fra Kvitla vannverk.

– Det er alltid moro å få anerkjenne­lse for et godt produkt. – Og vannet er godt?

– Vi har godt vann, det har vi. Det får vi også stadige tilbakemel­dinger på.

Vinnerne skal nå kjempe med delfinalev­innere fra Rogaland, Møre og Romsdal, Vestlandet, Midt-norge, Nord-norge, Innlandet, Østlandet og Sogn og Fjordane om å ha det beste drikkevann­et i Norge. Kåringen her skjer 10. mai neste år i Ås på Norsk senter for vanninfras­truktur. Både Grimnes og Tjørnhom håper på ny seier der.

Kåringen fant sted i forbindels­e med en vann- og avløpskonf­eranse i Lyngdal.

– Det var veldig jevnt i dag. Svaert godt vann av høy kvalitet hos alle kandidaten­e. Det var ingen av vannklasse­ne som skilte seg ut - vanligvis er grunnvann hakket bedre enn overflatev­annkildene, men ikke i dag. Alt i alt kom vi til slutt frem til to verdige vinnere som nå kan kalle seg for Sørlandets beste drikkevann, sier juryforman­n Johan P. Nielsen i en pressemeld­ing.

❞ Det er andre gangen vi deltar på dette her og andre gangen vi vinner denne delfinalen.

Anders Grimnes

 ?? FOTO: KJELL M. JACOBSEN ?? Tore Tjørnhom tok imot prisen på vegne av Kvinesdal kommune, mens Anders Grimnes tok den i mot på vegne av Farsund.
FOTO: KJELL M. JACOBSEN Tore Tjørnhom tok imot prisen på vegne av Kvinesdal kommune, mens Anders Grimnes tok den i mot på vegne av Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway