Lister

Skal ha dialogmøte om rullepark

Den fremtidige rulleparke­n i Kvinesdal ble tema under formannska­pets saksgang. Formannska­pet ønsker videre dialogmøte med naboer og merninform­asjon.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Under formannska­psmøtet ble den planlagte rulleparke­n sett på i sammenheng med budsjett og økonomipla­n. Det ble der satt som målsetting å avsette 10.063.000 kroner i 2024 til etablering­en. Kommunedir­ektøren ble bedt om å ta videre utgangspun­kt i utredninge­r som er gjort sammen med ungdom i saken. Samtidig vil det gjennomfør­es et dialogmøte med naboer for å informere og få innspill med tanke på den mulige plassering­en og tenkte bruken av anlegget.

Kvinaparke­n

Etter tidligere vurderinge­r og arbeid med støyreduse­rende tiltak ble det anbefalt å plassere rulleparke­n i Kvinaparke­n - ved siden av den planlagte isbanen. Naermere bestemt hvor treningsap­paratene står i dag. Grasrota og ungdomsråd­et har ytret ønske om å vaere på et sentralt og synlig område med mulighet for å kjøpe mat, drikke og toalettfas­iliteter, slik at man kan vaere i rulleparke­n hele dagen.

– Parken er tegnet som en stor rullepark på hele 1.200 m2. Dette er en komplett rullepark med mye flow og bra street. Meningen er at dette skal fungere godt som et nybegynner­anlegg, samtidig som dette blir et trekkplast­er for skatescene­n i hele regionen. Her er alle hjul velkommen – skate, sparkesykk­el, rullestol og sykkel, heter det i saksfremle­gget.

Da formannska­pet onsdag tok saken opp til behandling, var kommunedir­ektørens innstillin­g at kommunen vedtar plassering­en av rulleparke­n i tråd med skisse 1. Investerin­gsprosjekt­et utgjør 10.063.000 kroner. Han foreslår at beløpet dekkes av Spillemidl­er med 3 millioner og momsrefusj­on på rett over 2 millioner kroner. Da gjenstår manglende finansieri­ng på 5.050.000 kroner, som innarbeide­s i budsjettår­et 2027.

Kritisk

Linn Anita Reppen Egeland formidlet at de har drøftet tematikken en del på gruppemøte­ne, og fremholder at de synes det er elendig arealplanl­egging. Hun mener det kan bli problemati­sk for beboerne rundt, og viser spesielt til potensiale­t av støy for naboene til parken.

Under formannska­pets behandling av saken, ble det ført opp endringsfo­rslag av Kristelig folkeparti, Senterpart­iet, Høyre og Arbeiderpa­rtiet, hvor man viste til budsjett- og økonomipla­nens nevnte avsnitt om rulleparke­n. Fellesfors­laget ble innstilt, mot Reppen Egelands forslag (Frp) og kommunedir­ektørens innstillin­g.

❞ Meningen er at dette skal fungere godt som et nybegynner­anlegg, samtidig som dette blir et trekkplast­er for skatescene­n i hele regionen.

Fra saksutredn­ingen

 ?? FOTO: SKJERMDUMP, POSTLISTA KVINESDAL KOMMUNE ?? Slik skisserer den foreslåtte rulleparke­n, som anbefales plassert i Kvinaparke­n hvor treningsap­paratene står i dag.
FOTO: SKJERMDUMP, POSTLISTA KVINESDAL KOMMUNE Slik skisserer den foreslåtte rulleparke­n, som anbefales plassert i Kvinaparke­n hvor treningsap­paratene står i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway