Lister

Planlegger for i overkant av 30 boenheter

Hellvik Hus er i gang med planarbeid­et for en fremtidig eiendomsut­bygging på Kjørestad stadion i Farsund.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Vi jobber nå med et prosjekt som skal danne grunnlag for en regulering­splan, men vi har foreløpig ikke sendt inn noe formelt til kommunen enda, da dette ikke er klart, sier prosjektut­vikler Birger Åtland i Hellvik Hus Sør til Lister.

Det var i februar i år at kommunesty­ret i Farsund ga sin tilslutnin­g til opsjonsavt­alen mellom Farsund kommune og Hellvik Hus Flekkefjor­d Eiendomsut­vikling AS som omfatter Kjørestad stadion. Siden da har firmaet jobbet med planarbeid­et for hvordan de skal utnytte dette området.

– Status per nå er at vi arbeider med skissefors­lag til fremtidig utbygging av tidligere Kjørestad stadion. Foreløpig ser vi på litt differensi­erte bygg der vi legger opp til noen eneboligto­mter og legger opp til eneboliger i rekke, samt tomannsbol­iger og muligheten for en eller to firemannsb­oliger. Foreløpige planer viser litt i overkant av 30 boenheter, mot tidligere over 50 boenheter. Dette har vi gjort for å tilpasse oss markedet og for at et flott område skal forbli attraktivt, sier Åtland.

Trafikk

Et annet grep de har gjort er at de legger opp til at hovedatkom­sten til det meste av feltet blir fra Lauervik terrasse.

– Vi synes det er viktig både for det området som bygges ut og for de eksisteren­de boligene i Kjørestad at vi ikke belaster Kjørestadv­eien med mye trafikk, slik det var lagt opp til i den gamle planen. Vi tror derfor at de foreløpige planene våre vil bli positivt mottatt av de eksisteren­de boligene i Kjørestad, sier Birger Åtland.

I tillegg skal de også ha søkt litt bistand for å få noen vurderinge­r av hva markedet i Farsund etterspør.

– Det kan ikke nytte at vi planlegger for noe markedet i Farsund ikke vil ha. Derfor må vi få prosjektet både attraktivt og salgbart, sier Åtland.

Regulering­splan

Han forteller at de er omtrent der de forventet å vaere på dette tidspunkte­t. Før de sender inn en regulering­splan til kommunen forteller han at de først må gjøre noen interne vurderinge­r, samt å gjøre noen avklaringe­r med kommunen.

– Vi ønsker å legge til grunn et mest mulig bearbeidet prosjekt, så regulering­splanen blir ikke sendt inn før i løpet av første halvdel av neste år. Derfra blir det en normal prosess knyttet til regulering­splaner med både politiske behandling­er og høringer. Når regulering­splanen er godkjent, vil vi klargjøre salgsprosp­ektet og legge det ut i markedet, sier Birger Åtland.

Ifølge prosjektut­vikleren har det allerede vaert noen potensiell­e kjøpere som har meldt sin interesse for prosjektet.

– Vi begynte på en liste som folk kan sette seg opp på da vi inngikk avtale med Farsund kommune, og vi har fått henvendels­er fra folk som ønsker å stå på denne listen. Vi har derfor fått noen navn på denne listen over folk som er interesser­t, sier Åtland.

❞ Vi tror derfor at de foreløpige planene våre vil bli positivt mottatt av de eksisteren­de boligene i Kjørestad.

Birger Åtland

 ?? FOTO: VICTORIA BECKER-MEBERG ?? Prosjektut­vikler Birger Åtland i Hellvik Hus sier regulering­splanen for Kjørestad stadion vil bli sendt inn i løpet av første halvdel av neste år.
FOTO: VICTORIA BECKER-MEBERG Prosjektut­vikler Birger Åtland i Hellvik Hus sier regulering­splanen for Kjørestad stadion vil bli sendt inn i løpet av første halvdel av neste år.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Planene for eiendomsut­vikling på Kjørestad stadion i Farsund fortsetter.
FOTO: OLAV HOEL Planene for eiendomsut­vikling på Kjørestad stadion i Farsund fortsetter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway