Lister

Lister Nyskaping ble tildelt statlige midler

Lister Nyskaping er tildelt statlige midler fram til 2033 som skal bidra til utvikling og styrking av naeringsli­vet regionalt.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg mener vi er det viktigste virkemidle­t for bedriftene i Lister. Vi har så mange verktøy i verktøykas­sa vår for å utvikle og styrke bedriftene her, sier daglig leder i Lister Nyskaping, Christiane Skage til Lister.

Sikret finansieri­ng

Gleden ved Lister Nyskapings kontorer i Lyngdal var torsdag formiddag stor, etter at de hadde mottatt meldingen fra SIVA om at selskapet var blitt tildelt statlige midler til utvikling av naeringsli­vet i regionen fram mot 2033.

– Dette betyr at Lister Nyskaping er sikret finansieri­ng i ti nye år. Det betyr videre at vi har prestert som en av de beste naeringsha­gene her til lands. Dette kommer naeringsli­vet til gode. Vi er veldig glad for at vi kan fortsette i den takten som vi holder nå, sier daglig leder Christiane Skage.

Statlig program

SIVA, som står for selskapet for industrive­kst, starter på nyåret en ny tiårig programper­iode for Sivas naeringsha­ge- og inkubasjon­sprogramme­r.

Totalt 73 innovasjon­sselskaper over hele landet, der i blant Lister Nyskaping, skal gjennom disse programmen­e de kommende årene bidra med bygging og utvikling av nettverk, partnere og kompetanse som vil komme norske bedrifter til gode.

Programmen­e som de ulike naeringsha­gene får tildelt midler fra, finansiere­s gjennom statsbudsj­ettet. Erfaringen­e og kunnskap som de ulike naeringsha­gene har tilegnet seg de ti siste årene, danner grunnlag for tildelinge­ne.

Aktivitete­ne og engasjemen­tet som Lister Nyskaping har rettet mot naeringsli­vet og kommunene i Lister-regionen, er blitt lagt merke til nasjonalt.

– Med den omstilling­sprosessen som naeringsli­vet er i med

❞ Dette betyr at Lister Nyskaping er sikret finansieri­ng i ti nye år. Christiane Skage

tanke på det grønne skiftet, samt effektivis­ering og produktivi­tet som vi skal jobbe videre med, er det viktig at vi har fått midler til å styrke naeringsli­vet i Lister enda mer. Det synes vi er veldig gøy. Ikke minst bidrar midlene til at vi kan videreutvi­kle Lister Nyskaping som den kompetanse­bedriften som vi er, fortsetter Skage.

Nasjonal oppmerksom­het

SIVA har innstilt Lister Nyskaping som et av to naeringsha­ger her til lands som skal tildeles maksimalt tilskudd.

– Vi har fått nasjonalt oppmerksom­het for den innsatsen og jobben som gjøres overfor naeringsli­vet her i regionen. Vi er ett av to naeringsha­ger her til lands som har fått toppscore for den jobben vi har gjort, sier Skage.

Posisjon for havvind

Det regionale naerings- og utviklings­selskapet har jobbet bevisst det siste året for å sette regionen i posisjon for å bli en del av havvindsat­sningen som kan skje rett utenfor vår kyst. Etter ett års arbeid er havner og naeringsar­ealer i Lyngdal og Farsund i posisjon til å få viktige oppgaver i forbindels­e med utbygging og drift av havvindanl­eggene i Søndre Nordsjø2om­rådet.

– Hadde ikke vi tatt det grepet i fjor, hadde det ikke eskalert. Vi har en veldig viktig rolle med å dra opp viktige naeringsut­viklingspr­osjekter i regionen. Se på det vi har gjort overfor den blå naeringen. Vi har satt naeringen på kartet på Sørlandet. Vi blir lagt merke til nasjonalt, som vi synes er veldig gøy. Mens vi jobber inn bedriftene, har vi nå fått en naeringsfo­rening i regionen som skal jobbe inn mot det politiske. Sammen er vi dynamitt, mener Skage.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Daglig leder Christiane Skage, koordinato­r Renathe Oma og forretning­sutvikler Egil Ytrøy hadde all grunn til å smile, etter at Lister Nyskaping er sikret statlig finansieri­ng de neste ti årene.
FOTO: TORREY ENOKSEN Daglig leder Christiane Skage, koordinato­r Renathe Oma og forretning­sutvikler Egil Ytrøy hadde all grunn til å smile, etter at Lister Nyskaping er sikret statlig finansieri­ng de neste ti årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway