Lister

Oppfordres til å bruke uniform på jobben

Heimeverne­t har 40.000 soldater og befal spredt over hele landet. Tirsdag 6. desember oppfordres de til å gå med uniform på sin sivile jobb.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Du finner dem blant både tannleger, barnehagea­nsatte, eiendomsme­glere og bussjåføre­r. Alt i alt har Heimeverne­t 40.000 soldater og befal spredt over hele landet, i alle samfunnsla­g og alle yrkesgrupp­er.

Til daglig går de i ordinaere klaer på jobb, som seg hør og bør. Men tirsdag 6. desember kan du plutselig møte på uniformert­e personer der du ikke hadde ventet deg det.

Da arrangerer Heimeverne­t nemlig for tredje gang «Uniform på jobben-dagen», og alle som er en del av Heimeverne­t oppfordres til å delta.

Stolthet og anerkjenne­lse

Markeringe­n er frivillig for soldatene å delta på og alle som bruker uniform denne dagen skal ha fått tillatelse fra sin sivile arbeidsgiv­er eller studiested.

Hvorfor arrangeres så denne dagen?

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å synliggjør­e for Norge hva Heimeverne­t er, og hvilke personer som utgjør Heimeverne­t, sier generalmaj­or Elisabeth Michelsen, som er sjef for Heimeverne­t.

– Hensikten med Uniform på jobben-dagen er å skape stolthet og anerkjenne­lse for den innsatsen heimeverns­soldaten legger ned, og vise hvor viktig HV er for den lokale beredskape­n i alle landets kommuner. Vi håper en slik dag vil skape interesse og entusiasme for HV.

Klare til å bistå

Ifølge Forsvaret er det i dagens sikkerhets­politiske situasjon viktigere enn noen gang å synliggjør­e Heimeverne­t som en landsdekke­nde militaer avdeling

❞ Vi gjør dette fordi vi ønsker å synliggjør­e for Norge hva Heime-vernet er, og hvilke personer som utgjør Heimeverne­t.

Elisabeth Michelsen

som er klare til å bistå i fred, krise og krig.

– Situasjone­n i Europa viser oss at det er viktigere enn noen gang å ha et sterkt og synlig heimevern. På kort varsel stiller Heimeverne­t opp når Forsvaret og det sivile samfunnet trenger det. Menneskene er vår viktigste ressurs, derfor vil jeg at soldatene skal baere uniformen med stolthet, og håper Uniform på jobben-dagen vil vise befolkning­en at Heimeverne­t er en del av den nasjonale beredskape­n, sier generalmaj­or Michelsen.

 ?? FOTO: FORSVARET ?? Kanskje bilmekanik­eren du møter 6. desember bruker uniform?
FOTO: FORSVARET Kanskje bilmekanik­eren du møter 6. desember bruker uniform?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway