Lister

Foreningen viser verk fra sin egen kunstsamli­ng

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Fra søndag 4. desember viser Farsund Kunstforen­ing en stor del av sin egen kunstsamli­ng på Nordberg Fort.

– Vi holder åpent hver søndag i desember, samt 2. juledag. Her blir det mye å fordype seg i. Siden mye av samlingen henger på mange ulike plasser rundt om i de offentlige rom i kommunen, stiller vi ut det som er godt gjemt i et kott, sier kunstforen­ingens leder, Kjersti Jølle Bolstad.

Denne gangen skal foreningen vise et utvalg av kunst som er innkjøpt opp gjennom alle de 70 årene de har eksistert - fra 1952 frem til i dag.

– Vi kan nevne noen landskjent­e kunstner som Knut Frøysaa, Kjell Pahr Iversen, Ørnulf Opsal, Oddbjørn Stølen, Tønnes Omdal, Reidar Rudjord, Elisabeth Werp. I tillegg viser vi kunst fra flere velkjente lokale kunstnere, sier Jølle Bolstad.

I 1970-årene kjøpte Farsund Kunstforen­ing en samling kunst av Gras kunstnergr­uppe. De viser fire av trykkene på denne utstilling­en. Gras eller Gras-gruppa var et kunstnerko­llektiv som var aktivt i Oslo på begynnelse­n av 1970-tallet. Gruppa ble kjent for sine politiske bilder, ofte knyttet til protester mot Vietnamkri­gen eller mot EEC (EU). Gras ble dannet ved årsskiftet 1969-1970, dels som et kunstneris­k verkstedsf­ellesskap, dels som et politisk fellesskap. I Gras grafikkmap­pe fra 1971 finner man 14 trykk, et for hver av kunstnerne som var med på den tiden: Siri Anker Aurdal, Øivind Brune, Bjørn Melbye Gulliksen, Anders Kjaer, Per Kleiva, Morten Krohg, Bjørn Krogstad, Eva Lange, Victor Lind, Olav Orud, Jan Radlgruber, Asle Raaen, Egil Storeide og Willibald Storn. Andre kjente navn fra Gras er maleren og grafikeren Arne Sørensen og skulptøren Marit Wiklund.

– Farsund Kunstforen­ing mener denne utstilling­en er variert og interessan­t. Vi ønsker alle velkommen til å se og oppleve den, avslutter Kjersti Jølle Bolstad.

 ?? ?? Brøvig-skip i opplag i Lundevågen, Farsund. Mai 1975.
Brøvig-skip i opplag i Lundevågen, Farsund. Mai 1975.
 ?? FOTO: AGNVALD PETTERSEN/ FARSUND KOMMUNE ?? MT G.C. Brøvig (9 718 brt), bygget i 1930, ble de første årene en hard påkjenning for Th. Brøvigs rederi.
FOTO: AGNVALD PETTERSEN/ FARSUND KOMMUNE MT G.C. Brøvig (9 718 brt), bygget i 1930, ble de første årene en hard påkjenning for Th. Brøvigs rederi.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? – Jeg ser fram til tirsdagen med spenning og glede, sier forfatter og historiker Olav Arild Abrahamsen, som tirsdag kveld foredrar i Kulturbokh­andelen om det siste bokverket han har skrevet.
FOTO: PRIVAT – Jeg ser fram til tirsdagen med spenning og glede, sier forfatter og historiker Olav Arild Abrahamsen, som tirsdag kveld foredrar i Kulturbokh­andelen om det siste bokverket han har skrevet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway