Lister

Bevar legevakten i Farsund

-

Alcoa, Aludyne, Truck og Maskin, ASCO og Einar Øgrey Farsund represente­rer bedrifter i Lundevågen innen aluminium, bildeler, logistikk og teknisk vedlikehol­d. Med et ansvar for mellom 600 og 700 familier føler vi både en forpliktel­se og har en interesse av å kjempe sammen med lokalmiljø­et for løsninger som ivaretar hele samfunnets helsebehov.

Nå sier vi tydelig ifra at vi er sterkt imot nedlegging­en av Farsund legevakt.

Våre bedrifter jobber aktivt med sikkerhet hver eneste dag for å unngå at ulykker skjer, men i dette ligger det også et ansvar for å vaere forberedt hvis en ulykke skulle skje. Legevakten i Farsund oppfattes av oss som et viktig element i vår totalbered­skap og en trygghet både i arbeidstid­en, da vi mange av oss har døgnkontin­uerlig drift og aktivitet, og samfunnet for øvrig.

På vegne av våre bedrifter, men også på vegne av våre ansatte ber vi om at den lokale legevakten, og tilbudet den gir består.

Farsund legevakt represente­rer en viktig rolle som vår førsteskan­se. Her kan vi få stilt den kritiske første diagnosen når selv sekunder utgjør en forskjell. Denne opplever vi som viktig når det handler om å tidlig få avklart hvilket sykehus eller avdeling den skadede skal sendes til, samt at det er god kommunikas­jon som gjør at den videre helsehjelp­en er optimal allerede ved mottak sykehuset hun/ han blir sendt til. Ved skader kan man få tidlig hjelp som kan hindre/redusere varige mén eller man kan bli stabiliser­t før videre transport. I tillegg til dette så kan legevakten også opptre som en viktig ressurs ved større hendelser.

Blant de små grunnene finner vi respekt for folks tid i en sårbar situasjon. Lang reisevei er aldri ønsket når man føler seg utsatt. Det gjelder både for voksne og barn. Noe som banalt som rusk i øyet som vi ikke klarer å skylle ut kan bety to dagsverk i tapt arbeid hvis man skal sendes til Flekkefjor­d. Legevakten kan også gjøre vurderinge­r om en tur til Flekkefjor­d eller Kristiansa­nd i det heletatt er nødvendig ved å for eksempel vurdere alvorlighe­ten på en mindre skade.

Det er derfor med bekymring vi hører om forslaget om nedleggels­e av legevakten i Farsund allerede i neste års budsjett. Og ber om at det i det minste gjøres en bred og god vurdering der alle impliserte

❞ Nå sier vi tydelig ifra at vi er sterkt imot nedlegging­en av Farsund legevakt.

blir hørt før man vedtar en nedleggels­e med tilhørende flytting av tjenesten til Flekkefjor­d.

Slik det fremstår nå så synes vi det vil vaere en saerdeles uklok beslutning og gir vår stemme til å bevare helsetilbu­det som vi er avhengig av. Bevar legevakten i Farsund.

På vegne av selskapene Alcoa, Aludyne, Truck og Maskin, ASCO og Einar Øgrey Farsund:

Grethe Hinderslan­d, Lill Hege Hals, Fredrik Olsson,

Dag Buch, og

Arne Marthinsen

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Industrile­dere i Farsund tar til orde for å bevare den lokale legevakten.
FOTO: TOM ARILD STØLE Industrile­dere i Farsund tar til orde for å bevare den lokale legevakten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway