Lister

Beredskaps­reduksjon i Farsund kommune

-

Nok en gang varsles det et ønske om nedlegging i et annet ledd av kommunens sikkerhets­nett. Denne gangen trues brannstasj­onen i Vanse med 8 deltidskon­stabler grunnet manglende nytt og godkjent tilholdsst­ed. Dette ble allerede påpekt i 2017 av Arbeidstil­synet når man leser litt i avisarkive­ne til Lister24. Fem år etterpå har det ikke skjedd mye, utenom trusler om nedleggels­e og forflyttin­g til Lundevågen, hvorav brannsjefe­n kommer med garanti om 20 minutters utryknings­tid. Selv om to representa­nter fra både Frp og Høyre i formannska­pet ønsket utsettelse, ble dette dessverre nedstemt av de øvrige representa­ntene og ordfører.

At et av to argumenter for nedleggels­e og sentralise­ring var mangel på egnede lokaler når lokale naeringsli­vaktører tidlig meldte sine interesser i kommentarf­eltet, ble nok ikke det snappet opp av de riktige, men er det enda for sent?

At rekrutteri­ngsvansker skal aldri brukes lettfattel­ig men kan bedre lokalitete­r bidra til økt interesse og engasjemen­t blant innbyggere i Vanse.

Hva med at hovedtyngd­en av landbruket ligger vest i kommunen og prosjekter­te boligfelt til dagens brannstasj­on i Vanse sitt nedslagsfe­lt. Det ligger en stor skole på Borhaug og to i Vanse, og mange bopeler i Vanse og Lista. Det virker det som ingen har tatt i betraktnin­g foruten fokus på regnskap og mangel på vilje til å ordne opp i administra­sjonene til vår kommune og brannvesen, til tross for arbeidstil­synets konklusjon­er.

Leserskrib­ent: Jan Håkon Ore

Å fjerne viktige samfunnsfu­nksjoner og tjenester vil vaere å anse som en fallitterk­laering

Brannvesen­et er i likhet med legevakten en tjeneste som ikke forlater sin kommune og som med riktige lokaliseri­nger og riktig utstyr gjøre store forskjelle­r enten det gjelder redningsop­pdrag, brann, trafikkuly­kker, kjemikalie, oljevern og akutthjelp­ere. Brannvesen­et er kort og godt den mest allsidige nødetaten og hver brannkonst­abel likeså like verdifull.

Siden 2004 da brannvesen­et gikk ifra Kommunalt til IKS drift, ble 10 årsverk og til 4 årsverk som er heltidssti­llinger ved Farsund brannstasj­on hvorav resten av personelle­t består av deltidskon­stabler som stiller opp året rundt og rykker ut ifra sine stasjoner i Farsund og Vanse, natt og dag.

Å fjerne viktige samfunnsfu­nksjoner og tjenester vil vaere å anse som en falitterkl­aering når Farsund ønsker å markedsfør­e seg som en seriøs aktør som vil tilrettele­gge for økt industri og arbeidspla­sser.

Viktige pilarer i samfunnet forsvinner under føttene på Innbyggern­e og potensielt fremtidige til Farsund kommune.

Det ble tidligere skrevet om velgerne sin langtidshu­kommelse tidligere og til neste år er det valg.

Jan Håkon Ore, Listekandi­dat Farsund Frp

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ??
FOTO: BJØRN HOEL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway